Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două săptămâni de la moartea Adrianei Farcaş Ce piese din puzzle-ul crimei de la Delfinariu le lipsesc procurorilor?

ro

09 Jun, 2016 00:00 3400 Marime text


În timp ce familia Adrianei Farcaş pregăteşte toate orânduielile bisericeşti pentru ca sufletul fetei să se poată odihni cu îngerii, principalul suspect are încă dificultăţi în a-şi aminti ce a făcut cu arma crimei, căutată şi la această oră de către procurorii criminalişti ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În acelaşi timp, anchetatorii aşteaptă finalizarea expertizei psihiatrice, menită să stabilească dacă Nicolae Filimon (presupusul autor) avea discernământ la momentul comiterii asasinatului, pe care l-a recunoscut deja la audieri.

Mâine se împlinesc două săptămâni de la crimă. Ancheta continuă

Amintim că, la interogatoriu, Filimon le-a mărturisit anchetatorilor că, în seara zilei de 27 mai, după ce a consumat un litru de ţuică, ar fi pornit spre sora fostei sale prietene, intenţionând să o ia la rost pentru că ar fi intervenit în relaţia lor, motiv ce a făcut-o pe prietena lui de atunci să îl părăsească. Din declaraţiile date, a reieşit faptul că, înainte de a pleca de acasă, Filimon ar fi luat cu el un cuţit cu lama de 30 cm. Pe drumul spre fosta cumnată, bărbatul s-a oprit la chioşcul de ziare din zona Delfinariu, unde lucra Adriana Farcaş. Pentru că femeia, în vârstă de 32 de ani, mamă a două fetiţe, a refuzat să îi mai dea ţigări pe datorie, bărbatul ar fi înjunghiat-o, potrivit propriei depoziţii. Ulterior, el a fugit de la locul crimei, aproape rănindu-i şi pe cei care au încercat să îl oprească.

Citeşte şi Exclusivitate! - Reconstituirea crimei de la Delfinariu. „A încercat să mă înţepe cu cuţitul. L-am lovit de două ori“ (video)

Adriana Farcaş nu a mai putut fi salvată, iar Nicolae Filimon a fugit din oraş.

Prins cu hainele însângerate în bagaj

Bărbatul a fost prins de poliţiştii sibieni în timp ce încerca să ajungă la mama sa, în Italia, trecând prin Ungaria. Potrivit propriei declaraţii, după comiterea asasinatului, suspectul ar fi fugit acasă, unde şi-a pregătit bagajul pentru a fugi în străinătate, iar printre lucrurile pe care le-a luat cu el se aflau şi hainele pline de sânge pe care le-a purtat când a înjunghiat-o pe Adriana Farcaş. Prins de poliţiştii sibieni şi adus în Constanţa, pentru audieri, Nicolae Filimon a recunoscut comiterea asasinatului, însă a precizat că nu îşi mai aduce aminte ce a făcut cu arma crimei.

Se caută un cuţit de aproape 30 cm, cu mâner negru

„Cel mai probabil, a folosit un cuţit de bucătărie. Câtă vreme inculpatul a spus că îşi aduce aminte frânturi, nu ne putem baza pe afirmaţiile sale. Este un cuţit de aproape 30 cm, cu mâner negru, în cazul în care cineva îl găseşte“, a explicat, la momentul respectiv, magistratul Zafer Sadîc, procurorul de caz.

Avocatul suspectului, plătit din bani publici

Adus în faţa instanţei de judecată, pe numele său fiind formulată propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, principalul suspect, Nicolae Filimon, le-a cerut judecătorilor, prin intermediul avocatului din oficiu, să i se permită măsura arestului la domiciliu. Cererea sa a fost respinsă însă de către instanţă, aşa că pe numele său a fost emis mandatul de arestare, valabil până la data de 28 iunie, inclusiv. În prezent, suspectul se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. La finalul judecării propunerii de arestare, instanţa a mai dispus, cum este procedura în astfel de cazuri, ca suma pentru achitarea onorariului avocatului din oficiu al principalului suspect, şi anume 130 de lei, să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei.

„Să-mi dea mie voie să-i dau pedeapsa“

De cealaltă parte, rudele şi prietenii fetei ucise îşi plâng încă pierderea. Recent, ar fi avut loc pomana de nouă zile pentru sufletul Adrianei Farcaş, iar părinţii şi soţul se pregătesc de cea de trei săptămâni. În urma fetei de 32 de ani au rămas două fetiţe, cărora tatăl şi bunicii cu greu găsesc cuvinte să le explice unde este acum mama lor şi de ce nu se mai pot juca împreună. „Să-mi dea mie voie să-i dau pedeapsa“, cerea cu durere tatăl fetei, după aflarea veştii că principalul suspect a fost prins.
 
Înmormântarea Adrianei a avut loc pe data de 30 mai, la Cimitirul Central. În ce îl priveşte pe Nicolae Filimon, el este acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat şi tentativă la tâlhărie calificată, fapte pentru care ar putea fi judecat de magistraţii Tribunalului Constanţa, odată ce procurorii vor finaliza ancheta şi vor dispune trimiterea dosarului în instanţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii