Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Strutinsky, amânat de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu (rechizitoriu + referat DNA)

ro

01 Oct, 2015 00:00 1393 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a amânat, ieri, dosarul în care Sorin Gabriel Strutinsky este acuzat de patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 16 octombrie.
 
Strutinsky a fost deferit Justiţiei, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef în Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest dosar, numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Amintim că, într-o altă cauză, Strutinsky este cercetat sub control judiciar de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii