Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Marcel Arava, pe masa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa

ro

07 Sep, 2016 00:00 2007 Marime text
La Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul lui Marcel Arava, de 50 de ani, în care a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru crimă. Tribunalul Constanţa a respins cererea de rejudecare, şi, fiind nemulţumit de decizie, acesta a atacat soluţia la Curtea de Apel. Primul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie.
 
Marcel Arava a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru crimă, după ce, în decembrie 1989, şi-ar fi omorât prietenul de pahar. El ar fi fugit în Marea Britanie. În cursul anului 2014, poliţiştii constănţeni au transmis autorităţilor din Marea Britanie, prin canalele de comunicare poliţienească internaţională, date referitoare la locul unde acesta s-ar fi putut afla.
 
Cel în cauză a fost depistat de poliţiştii englezi şi preluat de autorităţile române, care l-au escortat în ţară pentru executarea pedepsei.

Ar putea primi despăgubiri de 500.000 de lire sterline

Constănţeanul condamnat pentru o crimă comisă acum 27 de ani în cartierul Tomis Nord ar putea primi despăgubiri în valoare de jumătate de milion de lire sterline. Asta după ce Curtea Supremă din Marea Britanie a decis că a fost reţinut ilegal într-un centru pentru imigranţi din Dover, în perioada martie - iulie 2015, ca urmare a cererii de extrădare în ţara de origine.
 
Potrivit presei britanice, după comiterea crimei, constănţeanul ar fi reuşit să fugă în Regatul Unit, unde ani la rând ar fi reuşit să păcălească sistemul judiciar. În 2014, ministrul britanic de Interne a început procedurile de extrădare pe numele său, după ce s-a descoperit că fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, în România.
 
Constănţeanul, găsit vinovat în 2003 pentru comiterea unei crime în decembrie 1989, în cartierul Tomis Nord, s-a adresat instanţei din Marea Britanie privind reţinerea sa ilegală în centrul pentru imigranţi, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză.
 
Jurnaliştii de la Daily Mail scriu că românul a cerut instanţei britanice să analizeze atât documentul prin care se cerea extrădarea sa, cât şi cel privind reţinerea lui. Un tribunal din Regatul Unit a respins solicitarea de deportare, iar alte două apeluri făcute de Ministerul de Interne britanic au fost şi ele respinse de instanţă, fapt care i-a permis constănţeanului să rămână în Marea Britanie.
 
În primăvara anului trecut, Marcel Arava a fost adus în România, după ce autorităţile au reuşit să obţină acordul pentru extrădarea sa. În prezent, el se află după gratii, unde îşi execută sentinţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii