Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Dayan Fetislam, „blocat" la Rutiera

ro

21 Apr, 2010 02:59 3335 Marime text
cap_1.jpgLa momentul respectiv, poliţiştii au stabilit că principalul vinovat de accident ar fi fost bătrânul care şi-a pierdut viaţa

Dosarul în care Dayan Fetislam, directorul executiv adjunct al Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa, este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a lovit un pieton cu maşina, nu a ajuns încă la procurori.

La acest moment, la mai bine de jumătate de an de la producerea accidentului pentru care Fetislam este anchetat, dosarul se află încă în cercetări la Poliţia Rutieră, urmând să fie preluat, în final, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit Codului penal, fapta pentru care este cercetat directorul din primărie se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Rămâne de văzut însă dacă dosarul va ajunge, vreodată, în instanţă. Accidentul în urma căruia Dayan Fetislam s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă s-a produs pe 25 octombrie 2009, în zona magazinului Elvila, din Constanţa.

daian_fetislam.jpgMortul e de vină

La momentul respectiv, poliţiştii au stabilit că principalul vinovat de tragedie este tocmai Ion Duma, pensionarul de 66 de ani care şi-a pierdut viaţa, din cauză că a traversat printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. În ziua respectivă, Ion Duma plecase cu treburi în oraş. Ajuns în dreptul magazinului Elvila, bătrânul s-a decis brusc să treacă pe partea cealaltă a drumului, astfel că, potrivit anchetatorilor, s-ar fi încumetat să treacă strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. Abia dacă a făcut câţiva paşi, când a fost lovit în plin de un autoturism Skoda Octavia, cu numărul B 89 EDP. La volanul maşinii se afla Dayan Fetislam, de 33 de ani, directorul executiv al Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa. În urma impactului violent, bătrânul a fost aruncat în mijlocul şoselei, iar în scurt timp a ajuns sub roţile unui microbuz Iveco, B 73 SBU, la volanul căruia se afla constănţeanul Ioan Roşu, de 65 de ani. Din cercetări a reieşit că Fetislam ar fi încercat să-l evite pe pensionar, printr-o manevră disperată, astfel că şoferul microbuzului care se afla în spatele Skodei, nu a mai avut timpul necesar să-l ferească pe pieton. Bătrânul a murit pe loc.

Nu consumaseră alcool

În urma testării cu aparatul Drager, poliţiştii Serviciului Rutier au stabilit că nici Fetislam, nici şoferul microbuzului nu consumaseră băuturi alcoolice. Deşi, din primele cercetări, a reieşit că principalul vinovat de producerea accidentului ar fi fost pensionarul Ion Duma, atât Dayan Fetislam, cât şi Ioan Roşu, şoferii celor două maşini care l-au izbit pe bătrân, s-au ales cu dosare penale pentru ucidere din culpă. Totuşi, a trecut aproape o jumătate de an, iar dosarul în care cei doi sunt cercetaţi nu a ajuns încă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind, se pare, blocat la Poliţia Rutieră. În aceste condiţii, rămâne de văzut când şi dacă va ajunge dosarul în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii