Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosariada locuintelor pentru tineri

ro

12 Mar, 2008 00:00 1201 Marime text
1205267647.jpg

Ca sa-ti depui dosarul la primarie pentru obtinerea unei locuinte, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si sa fii prevazator, pentru ca, la fata locului, pot aparea o serie de piedici

Numarul inscrisilor pentru Programul privind constructia de locuinte ieftine pentru tineri, derulat de primarie, a depasit ieri 10.000. Pentru cei care se invoiesc de la serviciu dimineata pentru a-si depune dosarul la Centrul de Informare Cetateni de pe strada Ecaterina Varga este recomandat sa se trezeasca dis-de-dimineata, pentru a fi in fata usii sediului cel tarziu la ora 7.00, in caz contrar fiind destul de dificil sa prinzi un loc mai in fata. Daca te numeri printre cei nefericiti, care nu au avut inspiratia sa se trezeasca devreme, si ajungi in fata institutiei dupa ora 9.00, este deja prea tarziu. Coada se intinde pe cativa metri, pe tot trotuarul din fata institutiei. Prin urmare, cine nu si-a ocupat un loc "eligibil" are "sansa" sa-si piarda toata ziua la coada. Poate spera, insa, ca pana la finalul programului - ora 15.00 - sa apuce totusi sa-si inregistreze dosarul. Mai este si un alt aspect al statului la coada, care se dovedeste in final o adevarata arta, daca nu chiar o stiinta, pentru cei care vin tarziu, dar pleaca devreme. Este important sa fii iute de picior si tare in gura pentru a fi cu un pas inaintea celor sositi la fata locului mai devreme ca tine. Cine se incumeta la aventura depunerii unui dosar la primarie trebuie sa fie pregatit si pentru astfel de situatii, cand persoana abia sosita reuseste, prin arta datului din coate, sa se strecoare pana in fata. Desi sunt exprimate cu voce tare de toti cei ramasi in spatele usii, care nu au apucat sa intre la ghiseu, injuraturile sunt inutile.

Dosarul de incopciat, un amanunt deloc de neglijat

Nu am exagerat cand am spus ca depunerea dosarului este o adevarata aventura. La fata locului afli multe lucruri, pe care nu le-ai fi prevazut Nostradamus de-ai fi fost. Daca ti-ai pregatit de cu seara un dosar- mapa (pentru ca dimineata nu ai sanse sa gasesti la prima ora o papetarie deschisa), ai gresit. Ziua ta este ratata, iar trezitul cu noaptea in cap a fost zadarnic daca ai avut ghinionul sa intri primul la giseu si sa nu ai acel tip de dosar despre care toata lumea vorbeste, dar despre care nu se scrie pe nicaieri, nici pe afisele de la usa si nici pe pagina de Internet a primariei. In timpul in care te duci sa ti-l cumperi, evident, ti-ai pierdut si randul. E cam greu sa convingi apoi toata masa de oameni ca tu erai inaintea lor. Prin urmare, nu uitati sa aveti la voi un dosar, nu cu sina, nu mapa, ci cu sistem de incopciere.

Mici "secrete" pentru depunerea dosarului

Apoi, un alt amanunt, despre care nu se precizeaza nici in hotararea de consiliu prin care au fost aprobate documentele necesare la dosar, este adeverinta de la serviciu, pentru cei ce nu au buletin de Constanta. Pentru a nu avea surprize neplacute la ghiseu, este bine ca angajatorul sa precizeze in adeverinta ca sunteti angajati pe o perioada nedeterminata. In plus, cand solicitati adeverinta de la locul de munca, aveti grija ca in ea sa fie precizat clar faptul ca societatea sau institutia isi desfasoara activitatea pe raza administrativ teritoriala a municipiului Constanta. De asemenea, este bine sa aveti deja completata declaratia pe proprie raspundere, potrivit careia nu aveti si nu ati avut in proprietate, in ultimii 10 ani, pe tot teritoriul Romaniei, imobil cu destinatie de locuinta si ca nu ati mostenit mai mul sau egal cu 50% dintr-o locuinta. Atentie, insa, se scrie data si se semneaza doar in fata functionarului de la ghiseu. La fel si cu cererea pentru imobil, ce vi se da la fata locului, de catre personalul institutiei. O semnati si o datati in fata celui care va preia dosarul. Nu uitati sa treceti initiala tatalui pe declaratie si pe cerere si nu uitati sa aveti la voi actele in original - buletinul si certificatul de nastere - pentru confruntare. Pentru ca dosarul sa fie in regula si sa primiti numar de inregistrare, trebuie sa aveti in vedere toate aceste amanunte, care nu sunt simple detalii. Nu s-a stabilit inca, insa tragerea la sorti a dosarelor va avea loc in jurul datei de 10 mai.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii