Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar vechi de patru ani Adversarul lui Cristel, la Crimă Organizată

ro

11 Aug, 2011 02:59 12223 Marime text
Cristel_Cristel_batut_de_Gherghisan_02.jpgÎn timp ce agentul Alexandru Filip a ajuns la Crimă Organizată, adversarul său, Cristel, a ajuns după gratii, fiind condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru operaţiunea eşuată „jaful secolului", a cărei ţintă ar fi fost un furt de circa un milion de euro comis la depozitul lanţului de bijuterii Sevda

Agentul Alexandru Filip, poliţistul de frontieră presupus a fi fost bătut de gaşca lui Cristel (pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu) într-un bar în urmă cu aproape patru ani, s-a mutat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate. În paralel, ancheta este în continuare în desfăşurare, dosarul fiind instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Surse apropiate cazului spun că, până la acest moment, deşi au trecut mai bine de trei ani şi jumătate de la faptă, cazul bate efectiv pasul pe loc.

cristel_cristian_marian_gheorghiu_cristel.jpgAlexandru Filip, poliţistul care a reclamat la sfârşitul anului 2007 că a fost ciomăgit de Cristel şi oamenii săi în barul aparţinând SC Nicolas Plus SRL Constanţa, este încadrat în prezent la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în subordinea comisarului Aurelian Pavel. Numele agentului Filip a fost pe buzele tuturor la sfârşitul anului 2007, când poliţistul a încasat o bătaie de mama focului într-un bar constănţean. La momentul respectiv, oamenii legii îl dădeau drept sigur coordonator al atacului împotriva poliţistului pe renumitul Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, nume cunoscut în lumea underground constănţeană. Pe surse, se părea că la baza agresiunii ar fi stat un conflict mai vechi între Cristel şi fratele lui Filip, ofiţerul Ionuţ Filip, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. De altfel, surse apropiate anchetei declară că acesta ar fi motivul pentru care dosarul bate pasul pe loc la Parchet: procurorii încă nu ar fi găsit persoana care să certifice că atacul a fost coordonat de Cristel, în contextul în care individul a fost găsit la Predeal la scurt timp după atac.

Bătaia din bar

Dar, să vedem cum au stat lucrurile, din datele strânse până în acest moment de anchetatori: bătaia dintre Cristel şi Alexandru Filip, poliţistul de frontieră, a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2007, într-un bar situat în cartierul Coiciu. Puţinele informaţii certe în legătură cu acest caz conduc la ideea că spiritele s-ar fi încins brusc în jurul orei 4.00, când în local ar fi intrat Cristian Gheorghiu şi Victor Şerban, zis Gogu, însoţiţi de fraţii Eugen şi Radu Manea, Neculae Boca, Ştefan Bădilă, Florin Petrică Popescu, Florin Moroşanu şi Marius Leţa. Totuşi, se pare că în timp ce Cristel s-ar fi aflat în Predeal la momentul atacului, Gogu, la rândul său, s-ar fi aflat la Bran. Cu toate acestea, la puţin timp după agresiunea din bar, poliţiştii au spus că cei nouă bărbaţi au dat buzna peste clienţii din local, fixându-şi ţinta pe Alexandru Filip, de 25 de ani, agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa în 2007. George Daniel Gherasim, prieten al poliţistului, nu a scăpat nici el de urgia atacatorilor. După ce i-au ciomăgit bine, agresorii au ieşit din bar şi au început să lovească o maşină parcată în faţa localului.

Unul avansat, altul după gratii

Anchetatorii au susţinut că agresorii au fugit numai după ce au distrus şi autoturismul respectiv. După altercaţie, oamenii legii l-au depistat pe Cristian Marian Gheorghiu tocmai la Predeal, de unde individul a fost nevoit să se întoarcă la Constanţa şi să dea declaraţii. Acuzaţiile care i s-au adus au fost de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi loviri sau alte violenţe. Demarată în trombă în timpul sărbătorilor de iarnă din 2007, ancheta privind altercaţia din bar nici la acest moment nu a fost finalizată. Plimbat între mai multe Parchete, pornind de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, apoi cel de pe lângă Tribunal şi ajungând, într-un final, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, dosarul pare uitat într-un dulap, iar ancheta bate pasul pe loc. Protagoniştii scandalului, în schimb, merg mai departe: în timp ce agentul Alexandru Filip a ajuns la Crimă Organizată, adversarul său, Cristel, a ajuns după gratii, fiind condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru operaţiunea eşuată „jaful secolului", a cărei ţintă ar fi fost un furt de circa un milion de euro comis la depozitul lanţului de bijuterii Sevda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii