Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar de la DNA 14 ani de puşcărie pentru un „tun” de cinci milioane de euro

ro

12 Jul, 2013 00:00 2803 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a închis dosarul în care Ion Neacşu şi Doru Ştefănel Corcodel au fost acuzaţi de procurorii Anticorupţie că au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de peste cinci milioane de euro. Ieri, magistraţii au decis ca Doru Ştefănel Corcodel să execute opt ani de închisoare, în timp ce Ion Neacşu a fost condamnat la şase ani de detenţie. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa spun că, „în perioada decembrie 2008 - iunie 2009, inculpatul Corcodel Doru Ştefănel, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Lazăr Pan SRL Constanţa, a înregistrat în evidenţele contabile ale acestei societăţi comerciale operaţiuni comerciale fictive şi cheltuieli nereale, reprezentând plăţi pretins efectuate către producători agricoli particulari, în baza unor borderouri de achiziţie cereale de la persoane fizice, completate integral cu date false, precum şi operaţiuni comerciale de încasări şi plăţi pretins efectuate în cadrul relaţiei comerciale fictive cu SC Saema Import Export SRL Râmnicu Vâlcea”.

„De asemenea, inculpatul nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din vânzarea mărfurilor aflate în stoc. La rândul său, inculpatul Neacşu Ion i-a înlesnit inculpatului Corcodel Doru Ştefănel înregistrarea în evidenţele contabile ale SC Lazăr Pan SRL Constanţa a unor operaţiuni comerciale fictive şi a unor cheltuieli nereale, prin încredinţarea documentelor constitutive şi a ştampilei societăţii pe care o administra, precum şi prin emiterea unor facturi fiscale cu conţinut nereal, prin care se atesta fictiv existenţa unor raporturi comerciale între cele două societăţi comerciale, conform DNA.

Organele de anchetă spun că, „în această modalitate, inculpatul Corcodel, cu concursul inculpatului Neacşu, a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în sumă totală de 22.237.632 lei (echivalentul a aproximativ 5.263.095 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA”. „Pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale, în cursul anului 2008, cei doi inculpaţi au declarat autorităţilor competente stabilirea în mod fictiv a sediilor sociale ale firmele pe care le reprezentau la adrese la care acestea nu au funcţionat şi la care inculpaţii nici nu au intenţionat vreodată să desfăşoare vreo activitate comercială”, au conchis procurorii Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii