Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Donaţii“ Procurorii Anticorupţie l-au scos pe Teodosie de sub urmărire penală (document)

ro

23 Dec, 2014 00:00 1502 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus punct cercetărilor specifice în dosarul în care Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, fost decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Universitatea „Ovidius“ Constanţa, a fost bănuit de luare de mită şi de instigare la fals intelectual.
 
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, ÎPS Teodosie a anunţat că a primit o soluţie de scoatere de sub urmărire penală în dosarul mai sus precizat. „Au fost donaţii (...) Donaţiile sunt fireşti pentru biserică. (...) Nu sunt vinovat. Nu s-a produs nicio infracţiune. Nu mă răfuiesc cu nimeni. (...). Dumnezeu îi va răsplăti“, a precizat arhiepiscopul Tomisului. Amintim că, pe data de 12 septembrie, procurorii DNA au anunţat efectuarea urmăririi penale faţă de Teodosie Petrescu şi faţă de Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

 „850 de euro“ 

 În comunicatul DNA, de la jumătatea lunii septembrie, se arata că, „în cursul lunii martie 2009, suspectul Petrescu Teodosie, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul suspectului Chiriluţă Bogdan Florin, inspector de protocol la aceeaşi arhiepiscopie, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea persoanei denunţătoare ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot“.

 „400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică“ 

 „Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică.
 
La data de 12 septembrie 2014, persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală“, potrivit DNA. Procurorii au mai anunţat, la vremea respectivă, că, în cauză, se efectuau acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.
 
Comunicatul DNA poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii