Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi soţi, acuzaţi de evaziune fiscală Descinderi în Mamaia. Prejudiciu de 10 milioane de euro (galerie foto+video)

ro

01 Sep, 2016 00:00 8088 Marime text
 

Doi soţi (Ion Tudor şi Maria Tudor), oameni de afaceri din domeniul turismului, patronii unor hoteluri din Olăneşti şi Mamaia, sunt acuzaţi că ar fi produs un prejudiciu de 10 milioane de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Astfel, ieri-dimineaţă, procurorii şi poliţiştii au descins la hotelul Riviera din Mamaia, dar şi la alte 16 adrese din Bucureşti şi Vâlcea. Anchetatorii au fost în permanenţă păziţi de trupele speciale şi au ridicat documente pentru efectuarea de cercetări.
 
„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române efectuează astăzi (n.r. ieri) 16 percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Este vorba despre hoteluri din Olăneşti şi Mamaia, de unde anchetatorii ridică documente pentru efectuarea de cercetări. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2006 - 2016, administratorii a zece societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
 
Anchetatorii susţin că suspecţii ar fi achiziţionat active la preţuri subevaluate ori ar fi înregistrat operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile. Astfel s-ar fi ajuns la un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.
 
Au fost puse în aplicare nouă mandate de aducere a unor persoane pentru audieri.

Despre hotelul Riviera din Mamaia

Hotelul Riviera din Mamaia funcţionează pe societatea Lifi Tour SRL, înfiinţată în anul 2011, cu sediul social în oraşul Băile Olăneşti, aleea Trandafirilor. Conform datelor furnizate de Registrului Comerţului la 31 august 2016, firma este deţinută de asociatul unic Gheorghe Baicu, născut în 1958, la Băile Olăneşti, Vâlcea. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.
 
Sunând la numerele de telefon din fişa firmei, disponibilă la Registrul Comerţului în data de 31 august, pentru a obţine un punct de vedere, ni s-a spus că numerele nu ar aparţine firmei.
 






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 02 Sep, 2016 13:54 si gabori de ce nu vin la serviciu cu uniforma? a I INTREBE PE ISARESCU DE CE NU DECLARA SALARIU + BONUSURILE LUATE PE BLAT DE LA BNR ? LE E FRICA DE ISARESCU LA MILITIENI?