Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi morti si un accidentat pe constiinta Trei expertize pentru fiica fostului director al CEC

ro

19 Jul, 2010 00:54 4344 Marime text
oana_alexandru_georgescu2.jpgDosarul a fost trimis la Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică Bucureşti, pentru o nouă expertiză

La aproape doi ani şi jumătate de când Oana Georgescu, fiica fostului director al CEC Constanţa Alexandru Georgescu, a ucis doi oameni într-un grav accident rutier, dosarul este departe de a fi finalizat şi trimis în instanţă, cu rechizitoriu. Procurorii tulceni nu au terminat încă ancheta, motivând că rezultatele celor două expertize tehnice dispuse în cauză sunt contradictorii, astfel că dosarul a fost înaintat Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică Bucureşti, pentru o nouă expertiză.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea sunt departe de a termina urmărirea penală în cazul tinerei de 22 de ani care, în urmă cu doi ani, a intrat cu Volvo-ul său într-o Dacia 1300, făcându-i praf pe cei trei oameni din interior. Un singur pasager a scăpat cu viaţă în urma impactului devastator. Şi, desigur, şi tânăra şoferiţă din Volvo. Tragedia s-a petrecut în februarie 2008, dar nici acum urmărirea penală nu a fost finalizată. La aproape doi ani de la producerea accidentului, reprezentanţii Parchetului spun că „dosarul a fost înregistrat în evidenţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea la nr. 540/P/2008, iar din data de 11.04.2008, urmărirea penală este efectuată de procuror". De asemenea, procurorii ne-au mai precizat că, pe 2 martie 2008, a fost începută urmărirea penală faţă de Oana Georgescu, „sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 178 alineatele 2 şi 5 şi articolul 184, alineatele 1 şi 3 din Codul penal".

Spor de pedeapsă

Cu alte cuvinte, acuzaţiile pentru care este cercetată Oana Georgescu sunt de „ucidere din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi", faptă pedepsită cu închisoarea de la doi la şapte ani. Dar, pentru că în accident şi-au pierdut viaţa doi oameni, tânăra de 22 de ani riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani, la alineatul 5 al articolului 178 fiind prevăzut faptul că se poate adăuga un spor de trei ani la maximul pedepselor. Totodată, şoferiţa este cercetată şi pentru vătămare corporală. „În cauză au fost efectuate două expertize tehnice, însă având în vedere că existau numeroase contradicţii între concluziile experţilor desemnaţi în cauză (...), dosarul a fost înaintat la Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică Bucureşti, pentru efectuarea unei noi expertize tehnice", au mai arătat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Trei copii fără unul din părinţi

Între timp, dată fiind legătura strânsă pe care tânăra şoferiţă o are cu autorităţile statului, familiile victimelor devin tot mai neîncrezătoare în acestea şi-n faptul că li se va face, vreodată, dreptate. Dana Marin, una dintre rudele victimelor, ne scria, la sfârşitul anului trecut: „În februarie 2010 se împlinesc doi ani de când Oana Georgescu a omorât doi oameni. Nimeni nu a făcut nimic pentru ca Oana Georgescu să plătească pentru fapta ei. Poliţia a zis atunci că nu încearcă să muşamalizeze nimic, dar tocmai asta au făcut, Oana Georgescu este liberă. De ce? Pentru că are bani. Iar în urma inconştienţei ei au rămas trei copii fără unul din părinţi şi dosarul nu a fost înaintat la Parchet. În cei aproape doi ani s-au făcut două expertize ale Daciei şi atât. Iar rudele celor decedaţi sunt ameninţate de tatăl Oanei Georgescu. Unde şi ce trebuie să facem pentru ca Oana Georgescu să plătească pentru ce a făcut?" Amintim că accidentul s-a petrecut pe 9 februarie 2008, la ora 06.00, când autoturismul Dacia 1300 condus de Petrişor Marinescu se afla în drum spre Tulcea. Pasagerii erau Valerica Vascanici şi soţul său, Petrică Vascanici. La curba de la intrarea în Tulcea, Petrişor Marinescu a apucat să vadă cum un Volvo se apropia cu viteză de ei. În momentul următor, s-a produs impactul. Petrişor Marinescu şi Valerica Vascanici au decedat pe loc. Petrică Vascanici a fost transportat de urgenţă la spital, cu multiple traumatisme. Şoferul din Volvo era Oana Georgescu, de 20 de ani - fiica fostului director al CEC Constanţa, nepoata comisarului-şef Gheorghe Chiriac, şeful Serviciului Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judeţului Tulcea, dar şi nepoata fostului comandant al Penitenciarului Tulcea, Ion Chiriac. În acest context, nu este de mirare că familiile victimelor au suspiciuni legate de modalitatea de soluţionare a cazului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 19 Jul, 2010 09:41 asta e mafia din procuratura si politie care protejeaza crima la constanta -a dat credite cu acte false la interlopi si politisti si procurori- protejat de tomescu sef economic si dobrescu crima org -statea la hotel laguna la petrica iordache preluat de cameliu ,cami-acolo si o tragea cu amanta nicoleta colasiz care acum 2 saptamin a ucis si ea un copil de 2 ani -politia si procuratura musamalizeaza cazul-ce fac dga si dna si sri ? iau spaga? tac.....e al quedq in cta ...ce fac csm ? 0962?