Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi constănţeni ar fi sustras 55.000 de euro

ro

16 Sep, 2015 00:00 1671 Marime text
Doi constănţeni (un bărbat şi o femeie) sunt cercetaţi de poliţişti pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României. Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu spun că cei doi ar fi sustras, pe teritoriul Bulgariei, suma de 55.000 de euro de la un cetăţean turc, şofer al unui autocar ce venea din Istanbul.
 
Conform datelor oficiale, poliţiştii de frontieră aflaţi în serviciu la intrarea în România au fost sesizaţi de către un cetăţean turc, în vârstă de 29 de ani, şofer al unui autocar aparţinând unei firme de transport persoane, cu privire la faptul că, pe teritoriul Bulgariei, la aproximativ 50 de km de oraşul Ruse, ghidul autocarului i-a sustras suma de 55.000 de euro, ulterior urcându-se într-un autoturism cu care a pornit către România. „Două ore mai târziu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca Hyundai, care, în momentul controlului de frontieră, a demarat în viteză pe altă arteră de trafic, acroşând cu partea stânga-faţă un stâlp al copertinei, încercând astfel să treacă frontiera fără a i se efectua verificările specifice.

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport, acesta fiind blocat în trafic, la aproximativ cinci kilometri de localitatea Giurgiu, la intrarea în comuna Oinacu. În urma controlului amănunţit efectuat asupra tinerei, a fost descoperită suma de 35.000 de euro, iar în geanta acesteia, suma de 20.000 de euro. La cercetări, persoana în cauză a declarat că, în urmă cu câteva zile, a plănuit cu concubinul ei, şoferul autoturismului care s-a sustras de la controlul de frontieră, ca acesta să urmărească autocarul firmei unde femeia era angajată ca ghid, ştiind că urmă să primească o sumă importantă de bani, pe care să o treacă, fără a o declara, prin punctul de trecere a frontierei“, potrivit poliţiştilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii