Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de la moartea domnului Petrica Iordache

ro

05 Jul, 2009 21:22 6082 Marime text
cap_2.jpgCei care l-au cunoscut şi l-au iubit pe afaceristul Petrică Iordache comemorează, astăzi, doi ani de când acesta şi-a găsit sfârşitul. Vineri, 6 iulie 2007, Iordache a coborât pe plaja Modern să facă jogging, dar nu s-a mai întors. Trupul său neînsufleţit a fost găsit a doua zi dimineaţă, de fiul său, Renato, între stabilopozii de pe dig. 

Lumea afaceriştilor constănţeni, dar nu numai a acestora, a luat foc. Întreaga suflare din Constanţa urmărea încordată desfăşurarea anchetei şi verdictul poliţiştilor: crimă, sinucidere sau accident. Timp de mai multe luni, toată lumea a fost convinsă că nu poate fi vorba decât despre o crimă odioasă, bine ticluită de duşmanii lui Don Pedro, care nu erau puţini. Însă, rezultatele expertizei efectuate la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici au concluzionat ceea ce părea să fie absurd: marele Petrică Iordache a murit în urma unui accident stupid. Omul de afaceri s-a oprit pe dig, s-a sprijinit de stabilopozi pentru a-şi trage sufletul, a alunecat şi a căzut în mare, iar capul i-a fost prins între două stânci. Necropsia, efectuată chiar în ziua în care a fost descoperit trupul neînsufleţit al lui Iordache, a stabilit faptul că moartea a fost violentă şi a survenit din cauza asfixiei mecanice prin înec. Raportul efectuat de medicina legală a concluzionat că în trupul său nu s-au aflat substanţe calmante pe care victima le-ar fi luat înainte de a pleca la alergat, astfel încât să inducă o lipsă de reacţie. Printre cei care au resimţit pierderea lui Petrică Iordache se numără şi Dumitru Lotreanu, fost şef al Secţiei de Poliţie 1. La momentul acela, fostul poliţist s-a aflat printre cei care au fost audiaţi de anchetatori în legătură cu moartea suspectă a afaceristului. Ulterior, Lotreanu a povestit că a fost sunat de fiul său, Cătălin, care i-a zis că, împreună cu Renato, l-a găsit mort pe plajă pe Petrică Iordache. Mai mult, fostul şef de secţie a spus că-l ştia pe afacerist de la începutul anilor '90, copiii celor doi devenind şi ei prieteni, la rândul lor. De altfel, Dumitru Lotreanu s-a arătat mai degrabă neîncrezător în ipoteza unei crime, afirmând că ar fi fost mult mai uşor ca afaceristul să fi fost eliminat cu o armă cu lunetă, de pe faleză, fără ca identitatea asasinului să fie vreodată stabilită. Dincolo de supoziţii şi bănuieli, un singur lucru este cert: faptul că astăzi se împlinesc doi ani de la moartea lui Petrică Iordache.

{mos_ri:Petrica Iordache}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Culetu 06 Jul, 2009 12:49 Cand te joci cu prafurile asa ajungi.Bani bani dat si dusmani.Odata intrat in hora prafurilor greu mai iesi doar asa.Pacat dar unde nu este cap vai de picioare.