Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi angajaţi APIA şi un secretar de comună, menţinuţi în arest

ro

05 Dec, 2014 00:00 1978 Marime text
Răzvan Alexandru Ionescu, Ionuţ Valentin Mihai, foşti angajaţi ai APIA Constanţa, dar şi Marian Vrânceanu, fostul secretar al comunei Ciobanu, rămân în arest. Decizia a fost luată, ieri, de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cei trei au fost deferiţi justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, iar în cauză a fost calculat un prejudiciu de 713.566,26 de euro. Ionescu este bănuit de fals material în înscrisuri oficiale (22 de infracţiuni), de folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (şapte infracţiuni), dar şi de tentativă la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. Mai mult decât atât, bărbatul este suspectat şi de înşelăciune (şapte infracţiuni), tentativă la înşelăciune, fals intelectual (două infracţiuni) şi de constituire a unui grup infracţional organizat.
 
DNA l-a acuzat pe Mihai de fals material în înscrisuri oficiale (patru infracţiuni), de folosire de documente ori declarații false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, de înşelăciune, în formă continuată, complicitate la înşelăciune, favorizarea făptuitorului şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Asta în timp ce fostul secretar al comunei Ciobanu este acuzat de fals intelectual, în formă continuată (două infracţiuni), de fals material în înscrisuri oficiale, de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (două infracţiuni), de complicitate la înşelăciune (două infracţiuni), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, de instigare la fals în declaraţii, favorizarea făptuitorului, şi de constituire a unui grup infracţional organizat.
Întregul comunicat al DNA poate fi citit AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii