Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar o decizie e definitivă Viorel Costache, fostul şef al ISU „Dobrogea“, şi prim-adjunctul Neculai Coman, eliberaţi condiţionat

ro

13 Nov, 2015 00:00 3834 Marime text
Colonelul Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, a fost pus în libertate! Ieri, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a menţinut decizia Judecătoriei Medgidia, care, pe data de 22 septembrie, a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penitenciarului Poarta Albă. Drept urmare, instanţa a dispus liberarea condiţionată a lui Viorel Costache din pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul angajărilor aparent ilegale.
 
Recent, magistraţii Judecătoriei Medgidia au dispus liberarea condiţionată şi a lui Neculai Coman, fostul prim-adjunct al lui Viorel Costache. Amintim că, prin decizia penală nr. 12 din 24.01.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea lui Coman la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, tot în dosarul angajărilor aparent ilegale din ISU „Dobrogea“.
 
Sentinţa prin care Coman a fost pus în libertate a fost atacată, cu contestaţie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Nemulţumirea celor de la DNA a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

În altă ordine de idei, la finele lunii trecute, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Viorel Costache, fostul şef al ISU, alături de Constantin Miroiu, fostul şef al Serviciului Logistic din ISU „Dobrogea“, Virgilia Crina Ciochină, fostul contabil-şef al inspectoratului, şi Vasilică Vasile, fost angajat în cadrul aceluiaşi serviciu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale). În cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Viorel Cobzariu, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptei, cu privire la săvârşirea în forma complicităţii a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriu, procurorii arată că, „în perioada 2008 - 2009, în contextul realizării unor lucrări la Centrul de pregătire a scafandrilor de luptă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), proiect finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, inculpaţii Costache Viorel, Miroiu Constantin, Ciochină Virgilia-Crina şi Vasile Vasilică, abuzând de funcţiile pe care le deţineau, au trucat licitaţia organizată în scopul menţionat mai sus, în aşa manieră încât lucrarea respectivă a fost atribuită unei firme administrate de inculpatul Cobzariu Viorel, costurile manoperei şi materialelor ridicându-se la un preţ de zece ori mai mare decât preţul pieţei“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii