Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA l-a băgat, DNA l-a scos Afaceristul Constantin Dima, pus în libertate după două luni de arest

ro

26 Jan, 2016 00:00 2406 Marime text


Judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, a dispus, ieri, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, punerea în libertate a omului de afaceri Constantin Dima.

Concret, instanţa a înlocuit măsura arestării preventive luate faţă de Constantin Dima cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Pe durata controlului judiciar, Dima nu are voie, printre altele, să depăşească limita teritorială a României, să deţină, să folosească ori să poarte arme.
 
Punerea în libertate s-a făcut în baza art. 242, alin. 2 - Cod de Procedură Penală - „măsura preventivă se înlocuieşte, din oficiu sau la cerere, cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202, alin. (1)“.


 
Constantin Dima a fost arestat preventiv aproape de finele lunii noiembrie 2015, la cererea lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În dosar mai sunt cercetaţi Mihai Toma (aflat în stare de arest, cercetat într-un alt dosar) şi trei angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. Angajaţii CJC sunt suspectaţi de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Potrivit DNA, „în perioada 18.05.2015 - 10.09.2015, în contextul unui proiect privind restaurarea sitului arheologic Capidava, inculpatul Dima Constantin, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a falsificat mai multe documente în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa“.

Citeşte şi  Din referatul propunerii de arestare a lui Constantin Dima - Cum a fost „ajutată“ Mara Construct să reabiliteze Cetatea Capidava (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii