Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa face prima victimă în 2016. Un mason? Avocatul Sorin Şandru, dus la arestare

ro

19 Jan, 2016 00:00 4612 Marime text


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa.
 
Acesta este suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor.
 
Avocatul este suspectat că, în luna iulie a anului 2014, ar fi pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza judeţului Constanţa și asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice.
 
„Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă. Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, potrivit DNA.
 
Azi, Sorin Şandru va fi prezentat Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă și Direcţiei Generale Anticorupţie.

Primăria de care se vorbește în comunicatul DNA ar fi primăria Năvodari. Contactat telefonic, primarul Nicolae Matei ne-a declarat că Sorin Şandru a avut într-adevăr un contract cu Primăria Năvodari, însă în perioada când el a fost arestat. „Eu nu am nicio legătură cu Sorin Şandru. A existat un contract instituţional între Primărie şi Sorin Şandru, care a ţinut circa jumătate de an, şi atât. Eu nu am nicio legătură cu el", ne-a declarat primarul Matei.

Din câte se pare, Sorin Şandru, fost consilier juridic la Petromidia, ar conduce şi Loja „Colosseum".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nartip 19 Jan, 2016 14:57 * Nu e singurul!Cunosc personal o avocata care una spune in actele pe care le depune la dosar si incearca sa te ademeneasca pe alta pista pentru a te stoarce de bani.Eu personal sunt in aceasta situatie. *