Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA cere închisoare cu executare Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână aşteaptă pronunţarea (galerie foto)

ro

12 Dec, 2015 00:00 3262 Marime text


Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână s-au aflat, ieri, în faţa judecătoarei Emilia Ganera din cadrul Tribunalului Constanţa pentru un nou termen în dosarul în care sunt judecaţi pentru că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scoate pe acesta din puşcărie.
 
În cadrul şedinţei de judecată, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut pedeapsa cu închisoarea în regim de detenţie pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. De asemenea, DNA a mai cerut şi confiscarea sumelor obţinute ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă.
 
„Solicităm confiscarea a 250.000 de euro de la inculpatul Mircea Băsescu şi 350.000 de euro de la inculpatul Marian Căpățână“, a spus procurorul DNA Nadia Zlate.
 
Potrivit DNA, Căpăţână ar fi fost intermediarul în acest caz şi şi-ar fi oprit 350.000 de euro, iar restul ar fi ajuns la Mircea Băsescu.
 
După ce Bercea Mondial a primit o condamnare mai grea, familia acestuia şi-ar fi cerut banii înapoi. Mircea Băsescu ar fi restituit suma de 280.000 de dolari, potrivit DNA.
 
Avocaţii lui Mircea Băsescu au depus concluziile cu privire la achitarea fratelui fostului preşedinte al României. Aceştia au susţinut faptul că „nu există probe care să arate că s-a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă“.


 
„Şapte luni în arest preventiv l-au făcut pe domnul Băsescu să înţeleagă scopul pedepsei şi să se abţină de acum încolo. Domnul Băsescu nu face parte din categoria aceea de persoane care se pot educa sau reeduca printr-o pedeapsă maximă“, au mai precizat avocaţii lui Mircea Băsescu.
 
De asemenea, avocaţii fratelui fostului preşedinte au cerut ca, în cazul în care se va da condamnare, aceasta să fie cu suspendare sub supraveghere.
 
De cealaltă parte, avocaţii lui Marian Căpăţână susţin că „domnul Mircea Băsescu a iniţiat activitatea infracţională cu promisiunea că Bercea Mondial va beneficia de graţiere“.
 
Tot ei au precizat faptul că, „în data de 28 februarie 2011, domnul Mircea Băsescu stabileşte nişte reguli pe care le impune“.
 
Avocaţii lui Marian Căpățână nu au cerut achitarea sau schimbarea încadrării juridice, ci „să se stabilească corect situaţia de fapt, contribuţia fiecăruia la infracţiune şi să se facă dreptate!“
 
Judecătoarea Emilia Ganera a stabilit termen de pronunţare în data de 21 decembrie.
 
Băsescu şi Căpăţână au fost trimişi în judecată de procurorii DNA şi sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe bărbat din spatele gratiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii