Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA are verde să-l reţină pe deputatul PSD de Constanţa Mădălin Voicu (document)

ro

16 Feb, 2016 00:00 2628 Marime text


Ieri, deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de reţinere a deputatului PSD de Constanţa Mădălin Voicu, precum şi a deputatului Nicolae Păun.
 
Voicu este acuzat de trafic de influență, de fals în declarații, dar şi de spălare a banilor, toate în formă continuată.
 
Asta în timp ce Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, de deturnare de fonduri, de spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, de cumpărare de influență, precum şi de influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.
 
Mădălin Voicu şi-a obţinut ultimul mandat în Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa. Se pare că acesta i-a adus ghinion social-democratului.
 
În dosar mai sunt cercetate şi alte persoane, printre ele aflându-se Gelu Ştefan Diaconu, fostul președintele al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru favorizarea făptuitorului, dar şi pentru abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, precum şi Mihai Gogancea Vătăşoiu, vicepreședintele ANAF, pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii