Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a recuzat-o pe Luminiţa Cristiu Ninu. A anulat primul mandat de arestare preventivă emis pentru Nicuşor Constantinescu

ro

09 Feb, 2016 00:00 3805 Marime text


Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din Curtea de Apel Bucureşti, a amânat, pentru data de 18 aprilie, dosarul în care Veronica Cîrstoiu, fost judecător al instanţei mai sus precizate, a fost deferită Justiţiei de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului, dar şi pentru fals intelectual.
 
Într-un alt dosar, instrumentat tot de procurorii DNA, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată de Adriana Ispas, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare.
 
Recent, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au solicitat Curţii de Apel Bucureşti să numească un nou judecător, în locul Luminiţei Cristiu Ninu. Mai mult decât atât, cei de la DNA au făcut şi o cerere de strămutare a dosarului judecat de Luminiţa Cristiu Ninu. Conform datelor oficiale, până la acest moment, Curtea de Apel Bucureşti a analizat doar cererea de recuzare a judecătoarei Ninu, solicitare care a fost respinsă.
 
În luna noiembrie a anului 2014, judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu a anulat primul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii