Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii pentru noul şef al DNA Constanţa Averea şi interesele procurorului Şişman (documente)

ro

18 May, 2011 00:03 5106 Marime text

cap_8.jpgOficial, familia Şişman nu deţine niciun autoturism în proprietate

Delegată în toamna anului trecut în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul Beatrice Silvia Şişman va afla mâine dacă îşi va adjudeca şefia instituţiei. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta mâine numirea magistratului pe postul de şef al DNA Constanţa. În acest context, este de menţionat că, potrivit declaraţiei completată şi asumată de magistrat la sfârşitul anului trecut, şeful DNA Constanţa nu are niciun interes. Cu soţul acţionar majoritar şi director executiv al SC Onyo SRL, magistratul a declarat un venit pentru ultimul an de 89.233 de lei, realizat ca procuror al DNA Constanţa, în timp ce soţul său a contribuit la bugetul familiei cu suma de 79.542 de lei, bani proveniţi din dividende, dar şi din activitatea susţinută ca director executiv la societatea menţionată anterior.

„Subsemnata, Şişman Beatrice Silvia, având funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa (...) cunoscând prevederile articolul 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere", se arată în documentul care priveşte eventualele interese ale şefului DNA. Acestea însă sunt practic inexistente, astfel cum reiese din respectivul document: şeful DNA Constanţa nu este acţionar la nicio firmă, nu este membru în colegiile de conducere ale acestora şi nici nu este membru în vreun sindicat. De asemenea, nu are apartenenţă politică de niciun fel. Nu în ultimul rând, conform sursei citate, aceasta nu are încheiate contracte cu statul. În acest sens, rubrica privind „contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar / minoritar" a primit răspuns negativ din partea şefului DNA. În ceea ce priveşte averea magistratului Şişman, astfel cum precizam într-o ediţie anterioară, procurorul deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Constanţa, primul de 23,56 de metri pătraţi fiind dobândit în 1999 în urma unui schimb, iar cel de-al doilea de 460 mp fiind cumpărat în 2004. Soţii Şişman deţin un apartament şi o casă de locuit, primul având o suprafaţă de 61,59 mp şi fiind dobândit tot în 1999, în urma unui schimb. Casa a fost construită în 2007 undeva în judeţul Constanţa, având o suprafaţă de 450 mp. Oficial, familia Şişman nu deţine niciun autoturism în proprietate.

Acţiuni de 6,9 miliarde de lei vechi

Totodată, soţii Şişman nu deţin „bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoarea însumată depăşeşte 5.000 de euro". În schimb, soţul procurorului şef al DNA Constanţa este acţionar cu 99% în firma SC Onyo SRL, unde deţine şi funcţia de director executiv. Valoarea totală la zi a acţiunilor deţinute de soţ la SC Onyo SRL se ridică la 693.000 de lei, conform declaraţiei de avere a magistratului. Potrivit aceluiaşi document, familia Şişman are o datorie de 25.000 de dolari la o unitate bancară, fiind vorba despre un credit contractat în 2004 şi scadent în 2019. Venitul anual al procurorului se ridică la 89.233 de lei, adică peste 74 de milioane de lei vechi pe lună, banii fiind încasaţi pentru activitatea depusă în calitate de procuror al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dragoş Octavian Şişman, soţul său, a încasat 9.252 de lei de la SC Onyo SRL, în calitate de director executiv, şi alţi 70.290 de lei, reprezentând dividende. „Prezenta declaraţie constituie act public şi răspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate", se arată în finalul documentului semnat de şeful DNA Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un amarat! 18 May, 2011 12:41 chiar imi este mila de dna. beatrice. propun sa facem o colecta publica sa adune ceva averi ca am impresia ca sta foarte rau la capitolul averi. referitor la dna, nu am vazut o actiune de amploare in care sa fie vanati procurori, judecatori, sefi de politii, etc. pana acum nu am vazut decat guvizi care au primit un suc, o bere, un pachet de tigari, etc. nu concep ca din bani publici sa fie platite niste capuse care deschid ochii si urechile la comanda sau functie de interese. unde este marea coruptie de care vb presedintele? onor dna!
  • adevar 18 May, 2011 08:37 urmaresc pe altii care deranjeaza si nimeni nu i verfica ce averi au din salrii de la stat-firme in ovidiu cu masin ...vezi theodor nita cite masini lux are din salariu-mercedes negru ultimul ct 10 atp de sute de mii euro.bmw ct 65 atp...audi a8 si a6 peugeot albastru 308.....audi a3 maro.....jeepuri din am nita vila lux in cartier benzinari pe care ii cerceta-valentin stefan afaceri cu kurzi din dosar penal evaziune delapidare mall din cartier palas -spagi de sute mii euro intr un bar-bmw seria 7-wxs si audi q 7 ..vile in mamai linga hotel royal-inregistrati i pe ei nu pe noi-sri dga si dgipip si dna iau salarii degeaba-judecator epure avocat nasta grigorescu a nita t nita a nita v nita sadic zafer si valentin stefan-ce fac dimineata la rex etc