Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poarta Albă este destinaţia preferată de deţinuţii „vedetă“ Director demis în urma controlului ANP

ro

02 Mar, 2015 00:00 2640 Marime text
Penitenciarul Poarta Albă este destinaţia preferată de deţinuţii „vedetă“, mulţi dintre ei schimbându-şi domiciliul pentru a putea beneficia de condiţiile speciale din unitatea în care, în prezent, se află, printre alţii, Gigi Becali, Cristi Borcea şi Miron Mitrea.
 
O ancheta a celor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a scos la iveală o serie de nereguli la Poarta Albă, iar în centrul lor se află Cristi Borcea.
 
Potrivit raportului ANP, Cristi Borcea ar fi beneficiat de renovarea celulei. Aceasta are în prezent mochetă pe jos, un televizor plasmă, un frigider şi, în perioada iernii, a avut instalat un calorifer electric.
 
În plus, Cristi Borcea ar fi avut acces la aparate de fitness. Astfel, el ar fi putut să facă mişcare cu ajutorul unei benzi de alergat şi al unei biciclete.
 
Cristi Borcea ar fi avut parte de tratament preferenţial din partea gardienilor, care i-ar fi dat chiar şi o cheie pentru a-i facilita accesul la un telefon instalat special pentru el în zona spălătoriei în care ar fi trebuit să lucreze. Însă Borcea nu ar fi lucrat, el şi-ar fi petrecut timpul destinat muncii vorbind la telefon, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a-i asigura reducerea pedepsei.
 
Borcea ar fi beneficiat şi de vizite peste numărul celor permise de regulament şi de bani primiţi în mod direct sau prin intermediul altor deţinuţi cărora familia sa le-ar fi trimis fonduri, pentru a putea face cumpărături de la magazinul penitenciarului.
 
Ancheta ANP a relevat faptul că în celula lui Borcea nu s-au efectuat niciodată controale şi că acesta deţinea parfumuri şi alte produse la care alţi deţinuţi nu au acces, relatează b1.ro.
Adriana Stoicescu, realizator B1 TV, prezentatorul emisiunii „Condamnaţii“, a declarat, sâmbătă seară, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Express“ difuzată de postul B1 TV: „Eu mereu m-am întrebat de ce vor toţi aceşti oameni să meargă la Poarta Albă. Se pare că aici gardienii sunt mai permisivi. Iar acest lucru a fost confirmat prin raportul acesta.“
 
În exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă, Florin Iliescu, a confirmat că, în urma controlului ANP din luna decembrie, directorul unităţii a fost demis. Este vorba de comisar-şef Elena Corina Petrovan, înlocuită acum de comisar-şef Monica Pop. Florin Iliescu a mai afirmat că ANP a dispus la Spitalul Penitenciar Poarta Albă un plan de remediere a deficienţelor constatate.
 
Conform unor surse, raportul ANP se referă la perioada în care Cristi Borcea a fost internat în Spitalul Penitenciar de la Poarta Albă, instituţie care nu se află în subordonarea sau în legătură cu Penitenciarul Poarta Albă.
 
Cristian Borcea este unul dintre inculpaţii din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. El a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii