Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia Naţională Anticorupţie, bună de plată! Peste 150 de salariaţi ai instituţiei şi-au câştigat drepturile în instanţă (document)

ro

13 Dec, 2014 00:00 2315 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Bucureşti au admis, ieri, acţiunea formulată de peste 150 de salariaţi ai instituţiei (dintre care trei sunt din Constanţa), dispunând ca direcţia să plătească diferenţa creată între contribuţiile de asigurări sociale datorate pentru condiţiile speciale de muncă şi cele achitate efectiv. Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti a obligat Direcţia Naţională Anticorupţie să-i încadreze pe reclamanţi - (lista completă a acestora putând fi citită în secţiunea „Documente”) - în condiţii speciale de muncă în activitatea desfăşurată, începând cu data de 1 ianuarie 2011 până la 11 decembrie 2014, corespunzător perioadelor în care fiecare dintre reclamanţi a prestat activitate în cadrul pârâtei.

De menţionat că judecătorii au respins, ca neîntemeiate, cererile angajaţilor DNA având ca obiect încadrarea activităţii în condiţii speciale de muncă şi plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru condiţiile speciale de muncă pentru viitor, ca neîntemeiate. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, în termen de zece zile de la comunicare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii