Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din spatele uşilor închise Caz real desprins parcă dintr-un film de groază. Cum s-a petrecut nebunia crimelor de la Cernavodă

ro

26 Sep, 2016 00:00 7860 Marime text

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă un caz cutremurător, din dosarele magistraţilor, care s-a petrecut în urmă cu câţiva ani în Cernavodă. Atunci, patru persoane au murit. O tânără a fost înecată de soţul ei, după care acesta s-a sinucis, iar prietenul bun al bărbatului i-a ucis părinţii femeii înecate.
 
Totul a început într-o noapte friguroasă de duminică din ianuarie 2011. Două persoane, soţ şi soţie, s-au certat timp de aproximativ trei ore, subiectul acestor discuţii contradictorii fiind faptul că femeia i-a cerut soţului ei să se despartă, în sensul ca ea să rămână liberă, să locuiască la domiciliul părinţilor ei din oraşul Cernavodă, iar el să rămână în garsoniera din Feteşti. Ea dorea acest lucru pentru a-l „pedepsi“ pe soţul ei deoarece acesta nu înţelegea să meargă la medici pentru a se trata de boala de care suferea, motivând că nu au ce să-i mai facă şi că el nu mai are mult de trăit. Discuţiile dintre cei doi soţi au devenit aprinse şi îşi adresau cuvinte jignitoare, fapt care a creat o stare de încordare între aceştia şi părinţii femeii.
 
Din declaraţia martorului a rezultat că „numitul M. B. nu a fost de acord cu solicitarea soţiei şi i-a reproşat faptul că îl lasă acum, când el este bolnav de cancer şi că nu mai are mult de trăit“, conform rolii.ro.

Şi-ar fi înecat soţia, după care s-ar fi sinucis

În ziua următoare, minorul aflat în plasament la părinţii femeii a plecat împreună cu cei doi soţi din Feteşti în Cernavodă, cu scopul principal de a-l duce pe el din nou acasă la familia G. Copilul a spus că M. B., soţul femeii, imediat după ce a traversat Canalul Dunăre - Marea Neagră din oraşul Cernavodă, a virat la dreapta, având în vedere sensul lor de mers, şi s-a deplasat spre un loc cunoscut sub numele de „La betoane“, de pe marginea canalului.
 
Copilul a mai relatat că, după ce bărbatul a oprit maşina, aflându-se într-o stare de nervozitate ridicată, ca urmare a discuţiilor contradictorii ce au avut loc în maşină pe traseul parcurs, având aceeaşi temă ca în ziua de înainte, „a coborât de la volanul autoturismului, s-a deplasat la uşa din dreapta a acestuia şi a procedat la scoaterea soţiei din autoturism cu forţa şi conducerea acesteia în apa canalului, unde a procedat la înecarea ei prin folosirea forţei fizice, după care a intrat şi el la fundul apei“.
 
Femeia striga disperată după ajutor şi se pare că ţipa la copil să cheme Poliţia, în timp ce bărbatul îi spunea minorului să nu anunţe autorităţile. Minorul a mai precizat că nu a putut interveni şi că, la un moment dat, a constatat că femeia plutea la suprafaţa apei. Ar fi încercat să o tragă la mal, dar, nereușind, a sesizat Poliţia Oraş Cernavodă, care la rândul ei, a sesizat Poliţia Transporturi Maritime, ca urmare a competenţei materiale.

Părinţii femeii înecate, găsiţi înjunghiaţi în casă

În ziua următoare, lucrătorii Poliţiei Oraş Cernavodă au fost sesizaţi de mai multe persoane despre faptul că aceştia au identificat în locuinţa soţilor G., în dulapul cu haine, pe numita G. E. decedată, prezentând urme de sânge la nivelul feţei.
 
De precizat că aceştia, în calitate de rude şi prieteni ai numitei M. G., se adunaseră în casa familiei G., cu scopul de a pregăti cele necesare înmormântării acesteia, întrucât rudele lor, familia G., nu erau de găsit.
 
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă în locuinţa familiei G., dar într-o altă cameră, sub un pat a fost identificat şi cadavrul numitului G. P., care prezenta de asemenea multiple leziuni.
 
Procedându-se la examinarea celor două cadavre, s-au stabilit următoarele: „Victima G. E. prezenta leziuni de violenţă produse prin lovire cu corpuri dure, dintre care unele tăietoare - înţepătoare, posibil cuţit, cu dimensiunea lamei de circa 2,5 cm lăţime şi circa 10 cm lungime, cu o singură margine tăietoare; la nivelul feţei, la nivelul gâtului, cefei, palmei mâinii stângi. Aceste leziuni au condus la moartea violentă a numitei G. E., ce s-a datorat anemiei acute severe, urmare a hemoragiei interne şi externe prin secţionarea arterei carotide drepte. Moartea numitului G. P. a fost violentă, s-a datorat anemiei acute severe consecutive hemoragiei externe masive, prin plăgi înţepate tăiate profunde latero-cervicale drepte, cu secţionare de venă jugulară internă dreaptă şi carotidă dreaptă; acestea fiind produse prin lovire cu corpuri dure, cu corp tăietor-înţepător - posibil cuţit cu aceleaşi dimensiuni“.
 
Cei doi se pare că au fost ucişi cu sânge rece de către prietenul bun al celui ce şi-a înecat soţia în Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Ar fi ucis pentru prietenul său

Astfel, din cercetări a rezultat faptul că inculpatul D.-I. G. a fost sunat de către prietenul său M. B., care i-a spus că soţia lui doreşte să se despartă de el, lucru ce-l afectează foarte mult, deoarece el nu mai are mult de trăit şi doreşte să nu mai trăiască. În aceste împrejurări, inculpatul a luat hotărârea de a merge la domiciliul soţilor G. - părinţii soţiei care voia să se despartă de soţ -, în scopul de a interveni ca să o convingă pe fiica lor să nu se despartă de prietenul lui.
 
Prin mărturia sa, inculpatul a precizat că nu a obţinut garanţii în vederea soluţionării solicitării sale. „În timp ce inculpatul se afla cu victima G. P. în camera de la subsol, ca urmare a insistenţei acestuia de a-l determina pe G. P. să procedeze la împăcarea soţilor M., între cei doi s-a creat o stare conflictuală spontană, în sensul că victima i-a solicitat inculpatului să părăsească locuinţa şi, întrucât el nu a înţeles şi a continuat să insiste, victima i-a adresat cuvinte injurioase la adresa sa şi a mamei sale, împrejurare în care inculpatul, enervându-se, a scos cuţitul pe care-l avea în buzunarul de la piept şi a atacat victima, fiind deposedat de cuţit iniţial de victimă în urma luptei ce a avut loc între cei doi, dar l-a recuperat şi i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul gâtului victimei, trântind-o la sol, unde a continuat s-o lovească de mai multe ori, până ce victima nu a mai dat semn de viaţă“.
 
După care ar fi urcat la etaj, „unde se afla G. E., cu care a intrat de asemenea în discuţii contradictorii şi, întrucât aceasta l-a văzut plin de sânge şi i-a reproşat comportarea sa, între ei a avut loc un conflict fizic, în sensul că victima s-ar fi înarmat şi ea cu un cuţit şi l-a atacat pe inculpat, împrejurare în care acesta i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit victimei în zona gâtului, cât şi pe întreg corpul, ceea ce a condus la decesul acesteia în urma luptei avute cu victima G. E.“.
 
Individul şi-a acoperit toate urmele şi a părăsit casa celor doi soţi. Bărbatul a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii