Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Constanţa va cere azi arestarea preventivă a 11 persoane

ro

29 May, 2015 00:00 3006 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa vor solicita, azi, Curţii de Apel Constanţa arestarea preventivă a 11 din cele 18 persoane cercetate în dosarul zecilor de percheziţii efectuate zilele trecute pentru destructurarea unui presupus grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
 
În cauză, săptămâna trecută, procurorii DIICOT şi ofiţeri de Poliţie Judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa au efectuat 56 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Argeş şi în municipiul Bucureşti. Procurorii spun că, din 2012, suspecţii au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei a peste 32 de persoane de sex feminin, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că membrii grupului infracţional racolau clienţii prin postarea de anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor pe site-uri de profil, accesibile în Franţa.
 
Oamenii legii mai spun că fetele care practicau prostituţia pe teritoriul francez au expediat regulat membrilor grupului infracţional sume importante de bani obţinute din aceste activităţi, prin servicii de transfer rapid, suma totală ridicându-se la peste 4.000.000 de euro.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, în urma percheziţiilor efectuate în cauză, mascaţii au găsit şi ridicat echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive, sumele de 11.230 de euro, 33.900 de lei, precum şi 12 autoturisme. Săptămâna trecută, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a şapte persoane, restul fiind puse sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii