Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT acuză - un grup infracţional organizat frauda bugetul statului prin Portul Constanţa Sud-Agigea

ro

10 Dec, 2015 00:00 1572 Marime text


Procurorii DIICOT Constanţa au efectuat, ieri, 29 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.
 
Ieri, la sediul DIICOT Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, patru persoane suspectate că au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.
 
Conform anchetatorilor, în perioada 2014-2015, un cetăţean român de origine iordaniană a iniţiat un grup infracţional organizat în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin Portul Constanţa Sud-Agigea.
 
„Importurile au fost realizate pentru mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, ocazie cu care au prezentat autorităţii vamale documente comerciale falsificate în vederea diminuării valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate. Prin această modalitate, autorităţile vamale au fost induse în eroare prin diminuarea taxelor vamale, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate au fost înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat. În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii