Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii cutremurătoare ale violului din zona „Marina Regia Residence" „Linişteşte-te, altfel îţi leg o piatră de gât şi te arunc în mare"

ro

01 Nov, 2011 01:00 5171 Marime text
viol-plaja.jpgDupă presupusul viol, Teodor F. a lăsat-o pe tânără să plece

O banală ceartă între mai mulţi prieteni s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru o tânără din Mangalia. Fata a reclamat poliţiştilor că a fost violată de un paznic, în zona complexului „Marina Regia Residence", din Năvodari. Acum, la aproape un an de la producerea evenimentului, detalii cutremurătoare din dosar au ieşit la iveală, iar potrivit procurorilor drama tinerei ar fi putut evitată, dacă martorii nu ar fi fost nepăsători. Presupusul autor al violului a fost condamnat de magistraţii constănţeni la nouă ani de închisoare şi la plata a 10.000 de euro către fată.

viol2.jpgTeodor F., de 27 de ani, din Brăila, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, prin rechizitoriul numărul 11148/P/2010 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, înregistrat pe rolul acestei instanţe la data de 30.07.2010, cu numărul unic 30082/212/2010. Conform celor stabilite de procurori, în noaptea de 18/19.07.2010, partea vătămată Georgiana Andreea P. şi prietenii săi, numiţii Alexandra C.-I. şi Enciu R., au mers pe plaja situată în Năvodari, în apropierea complexului „Marina Regia Residence". „În jurul orei 22.00, pe fondul unor discuţii contradictorii, Georgiana Andreea P. s-a îndepărtat de prietenii săi, plimbându-se pe plajă aproximativ 15 minute. În momentul în care a revenit la locul unde stătuse împreună cu numiţii Alexandra C.-I. şi Enciu R., partea vătămată a constatat că beach-barul din apropiere era închis, iar prietenii săi plecaseră. Întrucât nu avea telefon mobil şi nici bani asupra sa, partea vătămată a hotărât să pătrundă în incinta complexului «Marina Regia Residence» pentru a împrumuta un telefon mobil în vederea apelării unui taxi", conform actului de inculpare. Anchetatorii au mai arătat că respectivul complex era asigurat cu pază, la postul numărul 1, situat în apropiere de şoseaua principală, exercitându-şi atribuţiile de supraveghere a zonei Teodor F., care era şi şef de tură, iar la postul numărul 3, situat pe plajă, martorul Rică Romică M., ambii purtând tricouri inscripţionate cu sigla „Security". „În timp ce se deplasa spre complex, partea vătămată l-a întâlnit pe martorul Rică Romică M. Întrucât partea vătămată plângea şi era agitată, susţinând că s-a rătăcit de prietenii săi, martorul l-a apelat telefonic pe inculpat. Inculpatul s-a deplasat la postul nr.3 şi a condus-o pe partea vătămată către postul nr.1, unde a invitat-o să aştepte întrucât avea să-i solicite unui coleg de-al său, ce urma să se deplaseze către Constanţa, să o însoţească acasă. În continuare, inculpatul a apelat numărul de telefon indicat de către partea vătămată, dându-i acesteia să asculte în momentul în care căsuţa vocală anunţa că «abonatul nu răspunde». La solicitarea părţii vătămate, inculpatul a refuzat să-i înmâneze acesteia telefonul pentru ca partea vătămată să formeze singură numărul de telefon şi să discute cu numita Alexandra C-I. În tot acest timp, partea vătămată plângea, fiind uimită că prietenii săi au fost capabili să plece şi să o lase singură pe plajă, fără bani şi fără telefon mobil", potrivit celor cosemnate de procurori.

„Nu cred că există taxiuri pe plajă"

Tot conform celor stabilite de anchetatori, după aproximativ 30 de minute, Teodor F. i-a cerut părţii vătămate să-l însoţească întrucât îi chemase un taxi. „Crezând că inculpatul o va conduce în partea din faţă a Hotelului Arcadia, unde în mod firesc ar fi staţionat taxiul solicitat la comandă, partea vătămată l-a urmat, însă în momentul în care a constatat că inculpatul intenţiona să o conducă pe plajă, partea vătămată şi-a dat seama că ceva este în neregulă, atrăgându-i atenţia inculpatului că «nu crede că există taxiuri pe plajă»", se mai arată în documentarea procurorilor. În acel moment, fata s-a îndepărtat în fugă de inculpat, pătrunzând pe terasă şi apoi în incinta hotelului Arcadia. La recepţie, Georgiana Andreea P. a întâlnit-o pe martora Alina H., căreia i-a solicitata ajutorul, rugând-o să anunţe Poliţia. Procurorii spun că în urma părţii vătămate, în incinta hotelului au pătruns inculpatul şi martorul Rică Romică M., care prin folosirea forţei, au reuşit să scoată partea vătămată afară din hotel, deşi aceasta ţipa şi opunea rezistenţă. Inculpatul şi martorul au condus partea vătămată, împotriva voinţei sale, pe un şezlong amplasat lângă mare, într-o zonă întunecată, iar la îndemnul lui Teodor F., Rică Romică M. a părăsit zona, deplasându-se la hotelul Arcadia pentru a o asigura pe martora Alina H. că au îndepărtat persoana care se manifesta gălăgios, nefiind necesară intervenţia organelor de poliţie.

A ejaculat pe şezlong

După plecarea martorului, inculpatul ar fi împins-o pe fată pe şezlong, apăsând-o cu braţul pe piept şi cerându-i să se liniştească, că altfel îi va lega o piatră de gât şi o va arunca în mare, că oricum nu ştie nimeni nimic de ea. „Deşi, partea vătămată îl ruga să o lase în pace, promiţându-i că îl va ajuta prin orice mijloace numai să nu o violeze, inculpatul s-a dezbrăcat parţial, i-a îndepărtat părţii vătămate lenjeria intimă şi s-a poziţionat deasupra acesteia. Inculpatul a început să întreţină un raport sexual normal cu partea vătămată şi întrucât aceasta ţipa, inculpatul i-a acoperit gura cu mâna. Raportul sexual a durat aproximativ 5 minute, inculpatul ejaculând pe şezlong", au conchis procurorii. După presupusul viol, Teodor F. a lăsat-o pe tânără să plece, aceasta povestind cele întâmplate unor persoane care se aflau într-un beach bar din apropiere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii