Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despăgubiri de peste 600.000 de euro Un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, ar putea sta toată viaţa în spatele gratiilor

ro

24 Jun, 2015 00:00 2788 Marime text

Constănţeanul a primit, pentru tâlhărie calificată, pedeapsa de zece ani de închisoare
 
Tribunalul Constanţa a dat prima soluţie în dosarul lui Ştefan Alexandru Stoica, de 22 de ani, din municipiu, suspectat că, în vara anului trecut, şi-ar fi ucis trei rude. Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu i-a aplicat tânărului pedeapsa închisorii pe viaţă. Mai mult decât atât, magistratul l-a obligat pe Stoica să achite daune în valoare de 680.000 de euro. Soluţia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Leonard Iustin Bourceanu a dedus din pedeapsă perioada reţinerii şi a arestului preventiv, cu începere de la data de 24 iulie 2014 la zi, şi i-a respins tânărului cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar. Ştefan Alexandru Stoica a fost obligat la tratament medical de specialitate.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 23 iulie 2014, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său din municipiul Constanţa, tânărul i-ar fi aplicat bunicii sale, în vârstă de 81 de ani, mai multe lovituri de cuţit, producându-i acesteia leziuni traumatice, cu afectarea organelor interne vitale (cord) care au condus la decesul victimei. Ulterior, Stoica şi-ar fi ucis o mătuşă şi un văr, prezenţi în imobil. „După uciderea victimelor, suspectul a sustras o sumă de bani, precum şi autoturismul marca Dacia, model Supernova, aparţinând mătuşii“, conform magistraţilor.

Cine a mai primit pe viaţă

Ştefan Alexandru Stoica nu este primul condamnat la închisoare pe viaţă. De-a lungul anilor, Tribunalul Constanţa a decis că în spatele gratiilor trebuie să rămână Remus Ştefan Chiper - găsit vinovat pentru că ar fi asasinat trei bărbaţi şi le-ar fi furat autoturismele, Ştefan Niculescu şi albanezul Shyti Blenis, suspectaţi de presupusa asasinare a soţilor Ion din Mangalia şi a fiicei lor, Amalia, în vârstă de numai opt ani, dar și Valentin Şlepac acuzat de comiterea a trei asasinate, pe care însă susţine că le-ar fi comis la comanda regizorului Sergiu Băhăian. Recent, Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu (fost jandarm) au fost condamnaţi definitiv la închisoare pe viaţă, pentru uciderea Larei Șaban, sora primului menţionat.
 
Loredana CĂLUGĂRU, studentă a Facultăţii de Litere, Specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii