Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derularea anchetei jafului armat de la Jupiter

ro

30 Oct, 2009 02:10 1042 Marime text
Ancheta în cazul jafului armat petrecut în urmă cu 72 de ore în staţiunea Jupiter şi clasat cu autori anonimi continuă pentru identificarea principalilor suspecţi. Anchetatorii efectuează cercetarea la faţa locului pentru a preleva probe şi a obţine indicii care să-i îndrume spre conturarea identităţilor protagoniştilor în acest caz.

Pe urmele autorilor anonimi

Până acum s-a stabilit că cei patru bărbaţi, destul de înalţi, îmbrăcaţi în haine sport, de culoare închisă, mascaţi cu cagule şi înarmaţi cu un pistol, au premeditat totul, pentru că şi-au luat toate măsurile de siguranţă ca să rămână sub anonimat şi au studiat anterior configuraţia magazinului de distribuţie de ţigări şi băuturi alcoolice vizat. Unul dintre ei a pătruns foarte rapid în incintă, alţi doi au intrat peste cei care numărau banii, cel cu pistolul i-a ameninţat, celălalt a încărcat toate încasările, iar cel mai vigilent dintre ei a asigurat siguranţa operaţiunii. În mai puţin de un minut, spărgătorii cu mâna armată au părăsit clădirea cu 48.000 de lei, au demarat în trombă la bordul unui autoturism şi au reuşit să-şi păstreze anonimatul în faţa poliţiştilor şi la 72 de ore de la comiterea jafului.

Pistă greşită în anchetă

La un moment dat, oamenii legii au crezut că i-au prins pe făptaşi, la aproape o oră după consumarea jafului armat, în Valu lui Traian, unde filtrele de poliţie au scos din trafic un autoturism Opel Vectra, înmatriculat CT 30 TAL, în care erau patru indivizi ce se potriveau descrierii suspecţilor. Deşi la percheziţia autoturismului au fost găsite mai multe unelte de construcţii, iar declaraţiile celor patru au fost destul de contradictorii, după cum spun poliţiştii, aceştia au stabilit că cei patru nu au nicio legătură cu producerea jafului armat şi i-au lăsat liberi.

Depozitul neasigurat, ţintă sigură pentru jaful armat

Anchetatorii spun că magazinul jefuit este prevăzut cu un sistem de supraveghere doar în zona unde se depozitează marfa, nu şi în încăperea unde se manipulează încasările, aşa că o probă esenţială în anchetă le lipseşte în acest caz. O echipă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale se află şi acum la faţa locului pentru a realiza cercetarea. Poliţiştii spun că jaful a fost extrem de uşor de comis, întrucât magazinul nu este prevăzut cu sistem de pază, nu are paznic, ba mai mult decât atât, uşa era deschisă, iar dintr-un anumit unghi, din exterior, se poate vedea perfect cum angajaţii manipulează sumele de bani, fapt ce le-a atras atenţia şi le-a suscitat interesul spărgătorilor. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cms. şef Aurelian Zaheu, trage un semnal de alarmă pentru societăţile comerciale, în vederea unei mai bune asigurări a incintelor pentru a preveni să devină victimele unor infracţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii