Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PSD de Constanţa Mădălin Voicu a fost trimis în judecată. „Mă voi întoarce la calitatea mea de muzician“ (document)

ro

21 Jul, 2016 00:00 2788 Marime text


Mădălin Ştefan Voicu, deputat PSD de Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției. Voicu este suspectat de săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de trafic de influenţă, fals în declarații, spălarea banilor, dar şi de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Contactat telefonic, Mădalin Voicu a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că nu comentează acţiunea DNA şi că „lucrurile îşi urmează cursul firesc“. „La sfârşitul anului, renunţ la toate formele şi activităţile politice şi mă voi întoarce la calitatea mea de muzician. Mulţumesc!“, a mai spus deputatul PSD de Constanţa. În acest context menţionăm că la finele acestui an oricum se termină mandatul său de parlamentar.
 
În acest dosar, alături de Mădălin Ştefan Voicu, deputat PSD de Constanţa, au mai fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se Nicolae Păun, deputat în Parlamentul României și președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”. Cel din urmă este suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată poate fi citit integral accesând secţiunea Documente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii