Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie de Principii Vezi aici în ce cred masonii din România

ro

06 Mar, 2012 00:00 6244 Marime text
constitutia-simbolmasonic.jpgMarea Lojă Naţională a României proclamă „fidelitatea sa infailibilă şi devotamentul total faţă de Patria noastră România"

Masonii din România au o nouă Constituţie. Documentul a fost adoptat la Conventul Anual al Marii Loji Naţionale a României, de anul trecut. În acest context, ZIUA de Constanţa vă prezintă Declaraţia de Principii, astfel cum apare publicată pe site-ul Marii Loji Naţionale a României, al cărei Mare Maestru este afaceristul Tudorel Niţulescu.

constitutie-adunaremasoniwww.ziarulprofit.ro.jpgAstfel, conform Declaraţiei de Principii afişată pe site-ul oficial, Marea Lojă Naţională a României este o Obedientă strict masculină ce lucrează Întru Gloria Marelui Arhitect al Universului în Ritul Scoţian Antic şi Acceptat. La punctul al doilea al Declaraţiei de Principii se arată: „Conform tradiţiilor Ordinului, cele trei Mari Lumini sunt amplasate pe altarul Lojilor: Cartea Legii Sacre (Cartea care fundamentează religia al cărei adept este Francmasonul), Echerul şi Compasul. Obligaţiile Masonilor sun prestat pe aceste trei Mari Lumini". În continuare, masonii din România susţin că Marea Lojă Naţională a României proclamă fidelitatea sa infailibilă şi devotamentul total faţă de Patria noastră România. „Nici Marea Lojă Naţională a României, nici Lojile nu se implică în nicio controversă legată de subiecte politice sau confesionale", spun masonii români. De asemenea, aceştia au mai adăugat că „pentru instrucţia Fraţilor, expuneri asupra acestor probleme, urmate de schimbări de opinii sunt autorizate". „Cu toate acestea, atât dezbaterile, cât şi subiectele respective, nu vor fi votate şi nici nu se adoptă rezoluţii care ar fi susceptibile să constrângă părerile şi sentimentele anumitor Fraţi", au mai hotărât masonii români. Totodată, membrii Marii Loji Naţionale a României şi-au afirmat încă o dată poziţia cu privire la respectarea tradiţiilor Francmasoneriei: „în ceea ce priveşte alte principii decât cele definite mai sus, Marea Lojă Naţională a României se referă la «Vechile Datorii», în special la cele privitoare la respectarea tradiţiilor Francmasoneriei, şi cele privind practica scrupuloasă şi serioasă Ritual a Simbolismului în calitate de mijloace de acces la conţinutul iniţiatic al Ordinului".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii