Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dealeri de „Ciocolata", din curtea liceului, in arest (galerie foto + video)

ro

23 Nov, 2009 03:19 5992 Marime text

ciocolata.jpg# Pe numele capului reţelei a fost emis mandat de arestare preventivă

Zece presupuşi dealeri de droguri, care plasau narcoticele în licee şi şcoli, au fost depistaţi de procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în urma operaţiunii „Ciocolată". În prezent, cel considerat a fi capul grupării a fost arestat la cererea procurorilor, Tribunalul Constanţa emiţând pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru introducere de narcotice în ţară şi trafic de droguri de risc.

 

Până să fie prinşi, suspecţii au fost urmăriţi de oamenii legii timp de aproximativ două luni, atenţia fiind concentrată asupra mediilor frecventate de tinerii din învăţământul liceal şi universitar, precum şi asupra zonei unităţilor şcolare, despre acestea existând informaţii cu privire la traficul şi consumul ilicit de droguri. Primii care au căzut în plasa anchetatorilor au fost Radu Luca, de 20 de ani, şi Mircea R., de 17 ani, ambii din Constanţa. Cei doi au fost depistaţi încă de pe 7 noiembrie, fiind prinşi în jurul orei 21.30, în zona Palas. Conform anchetatorilor, cei doi deţineau în mod ilegal 50 de grame de cannabis, pe care intenţionau să le vând contra sumei de 2.500 de lei. De altfel, tinerii păreau să se aştepte să se lovească de neplăceri în activitatea lor, în maşina lui Luca fiind găsit un pistol cu gaze, încărcat cu patru cartuşe de calibru 9 mm, pentru care suspectul nu avea permis. În plus, în acelaşi autoturism a fost găsit şi un cântar electronic care prezenta urme de cannabis. După două ore şi jumătate, alţi membri ai reţelei au fost identificaţi în aceeaşi zonă. Laurenţiu Ţară, de 25 de ani, şi Dobre Cocoş, de 23 de ani, ambii din Constanţa, aveau asupra lor cinci grame de cannabis porţionat, pe care vroiau să le plaseze pe piaţa constănţeană a drogurilor.

Cultură de cannabis la Agigea

L.L., de 24 de ani, a fost prins în aceeaşi noapte, în jurul orei 1.00, pe bulevardul 1 Mai. Individul avea la el 700 de grame de cannabis, despre care s-a stabilit că proveneau dintr-o cultură semănată, îngrijită şi culeasă de L.L., situată în afara localităţii Agigea. Anchetatorii au stabilit că suspectul folosea seminţe de cannabis din Olanda. În urma cercetărilor, a reieşit că din reţea mai făceau parte şi George Alexandru Pleşca, de 19 ani, Marian Roşu, de 21 de ani, Cosmin Dumitrescu, de 18 ani, Costică Munteanu, de 18 ani, şi Silviu O., de 17 ani, toţi din Constanţa. Aceştia au fost prinşi joi după-amiaza, în jurul orei 16.00, în zona BIG, în timp ce încercau să plaseze 700 de grame de haşiş, în schimbul cărora cereau 7.000 de euro. Potrivit poliţiştilor, investigaţiile au scos la iveală faptul că cel care coordona reţeaua şi a cumpărat drogurile din Spania a fost George Pleşca, el racolând tineri pentru a-l ajuta să vândă narcoticele în licee şi universităţi. Toţi suspecţii s-au ales cu dosare penale pentru trafic de droguri de risc, iar George Pleşca este acuzat şi de introducere în ţară în mod ilegal de droguri de risc. Pe numele lui Pleşca, a fost emis mandat de arestare preventivă de către judecătorii Tribunalului Constanţa, restul tinerilor fiind cercetaţi în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonimu.. 12 Jan, 2010 04:21 marinica marinica ce repede ai zis tu de la iel o am toata ie d ela iel doar cea venit din spania a... sifon inputzit