Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De pe bancile scolii, in paturile italienilor

ro

28 Apr, 2005 00:00 2074 Marime text

O eleva a Colegiului Tomis a fost vanduta de proxeneti romani in Peninsula

Cristina Parau s-a trezit, peste noapte, dintr-o eleva obisnuita in clasa a XII-a, prostituata in Italia * Provenind dintr-o familie destramata, fata a plecat cu un barbat si o femeie din Navodari la munca, in Spania * Acolo, cei doi, Andreea si Radu zis Moro, au vandut-o unui proxenet roman pe nume Laur, care a dus-o in Italia # Fostul diriginte, profesorul Constantin Gadei de la Colegiul Tomis spune ca fata nu a creat probleme la scoala si ca a abandonat cursurile in semestrul doi al clasei a XII-a * O fosta colega de clasa tine legatura cu Cristina * Intr-un sms trimis in urma cu cateva zile, Cristina marturiseste ca i-a dat toti banii pe care ii mai avea fratelui ei si trebuie din nou sa mearga "la strada" sa faca rost de bani * Deocamdata, autoritatile nu s-au sesizat, mai ales ca nu au primit nici o reclamatie

O eleva a Colegiului Tomis Constanta a ajuns prostituata peste noapte. Cristina Parau s-a lasat incantata de doi prieteni din Navodari, un barbat si o femeie, cu care a plecat in Spania. Acestia au vandut-o si noul ei stapan, un roman, a dus-o in Italia. Dintr-o fata obisnuita, ba chiar interiorizata-dupa cum ne-a spus chiar fostul ei diriginte-Cristina a ajuns sa castige bani pentru altii, practicand cea mai veche meserie din lume. Totul s-a intamplat pe fondul indiferentei familiei dezorganizate din care face parte si a credulitatii fetei.Nici nu s-a uitat prea bine scandalul ce a avut ca personaje principale doua eleve batause de la Colegiul Tomis, ca o alta poveste cu cantec izbucneste la institutia de invatamant constanteana. Dupa cum se stie, in cazul veritabilei partide de K1 incinsa in clasa, conducerea scolii a fost nevoita sa accepte realitatea in momentul in care inregistrarea video a ajuns in posesia unui post de televiziune. Si de aceasta data, directorul liceului s-a ferit sa faca publica povestea deloc magulitoare a fostei eleve ajunsa prostituata, dar a acceptat sa ne dea relatii in momentul in care si-a dat seama ca avem deja informatii despre acest subiect. La fel si fostul diriginte al fetei, Constantin Gadei. "Cristina Parau nu a creat niciodata probleme. A fost un elev mediu si nu a ramas corigenta la nici o materie in primul semestru al clasei a XII-a. Imi pare rau pentru tot ce s-a intamplat. Ar fi fost bine pentru ea daca ar fi terminat liceul", ne-a spus profesorul Gadei. Cu toate acestea, el a fost nevoit sa recunoasca problemele pe care fata le avea cu absentele adaugand, pentru prestigiul scolii, ca situatia era, totusi, sub control. Tot de la el am aflat ca fata venise prin transfer de la liceul din Navodari, in clasa a XI-a, atunci cand se mutase la Constanta. Aici ea locuia, undeva pe strada Stefan cel Mare, impreuna cu tatal, dupa ce mama ii murise. Dirigintele Gadei ne-a povestit ca singura persoana care se interesa de situatia scolara a Cristinei era sotia fratelui ei, Iulian Parau. Cat despre tatal ei, Cristina le-a spus de mai multe ori colegelor ca este alcoolic si ca nu ii pasa deloc de ea.

In ghearele unui proxenet roman din Italia

Colegele fetei ne-au relatat ca, la inceputul anului, Cristina s-a lasat convinsa de doi prieteni, Andreea si Radu, zis Moro, din Navodari, sa plece cu ei in Spania, la munca. Crezand ca va castiga bani, Cristina a acceptat sa abandoneze scoala. La sfarsitul primului semestru, fata i-a spus dirigintelui ca se va transfera la un alt liceu. Dupa inceperea cursurilor semestrului al doilea, vazand ca eleva nu vine la ore, dirigintele a chemat-o la scoala pe cumnata Cristinei, care i-a spus ca fata are probleme serioase de sanatate si a promis ca va aduce documente medicale. Pe 1 martie, fratele Cristinei Parau a formulat o cerere de retragere cu drept de reinscriere. "De atunci nu mai stiu nimic de ea. Doar unele zvonuri printre elevi, ca ar fi ajuns rau acolo", a adaugat cu compasiune fostul diriginte. In Spania, cei doi "prieteni" au vandut-o pe Cristina unui proxenet roman, pe nume Laur, care a dus-o in Italia. Cristina si-a sunat zilele trecute o colega careia i-a povestit cate ceva despre viata ei in Peninsula. Fata i-a spus ca, la inceput, proxenetul Laur o batea si se purta urat cu ea. De cand l-a amenintat ca nu vrea sa mai munceasca pentru el, romanul si-a schimbat comportamentul. Ba chiar i-a promis ca se va casatori cu ea. Intre timp, se pare ca fratele ei Iulian a ajuns si el in Italia si lucreaza acolo. Mai mult, din ultimul sms, trimis in urma cu cateva zile fostei colege din Constanta, reiese ca Iulian a aflat ca sora lui se prostitueaza, ba chiar ii cere bani: "Ce faci iubita? M-am impacat cu Laur si m-am certat cu frate-miu, i-am dat toti banii si a plecat sa-si aduca familia. Eu am ramas fara bani, iar trebuie sa merg la strada sa fac bani si saptamana asta sper sa plecam in Spania. Te pup, mai vorbim". Deocamdata, autoritatile nu s-au sesizat, mai ales ca nu au primit nici o reclamatie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii