Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„De mână" cu şeful Centrului Local de Coordonare Şeful Cercetărilor Penale din Poliţia de Frontieră a rămas fără funcţie

ro

10 Aug, 2011 00:00 2221 Marime text
cap_3.jpgS-au terminat examenele de departajare din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Ieri, 9 august, doi dintre poliţiştii Grupului de Nave Mangalia, care au obţinut aceeaşi notă, au susţinut un nou test de departajare. Surse bine informate din cadrul inspectoratului arată că toate contestaţiile formulate au fost respinse de comisiile de examinare. Nici şefii nu au scăpat de reorganizarea Poliţiei de Frontieră Constanţa. Printre ghinionişti se numără şi Violeta Crăciun, şefa Biroului de Cercetările Penale din IJPF. Aceasta a fost sancţionată, la începutul lunii iunie 2011, de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, după ce, în biroul său, a fost descoperit un calculator străin, care nu avea ce căuta în respectiva încăpere.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, instituţie condusă de comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş, a ieşit din febra examenelor de departajare, în urma cărora 253 de lucrători vor rămâne fără servicii. Pe data de 25 iulie, personalul civil din cadrul Poliţiei de Frontieră Constanţa a susţinut respectiva testare, iar, pe 29 iulie, a fost rândul agenţilor. Zilele trecute a fost testat personalul operativ din Poliţia de Frontieră Constanţa, iar ieri, doi dintre poliţiştii Grupului de Nave Mangalia, care au obţinut aceeaşi notă, au susţinut un nou test de departajare. Surse bine informate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că niciuna dintre contestaţiile formulate în contextul examenelor de departajare nu a fost admisă. Aceleaşi voci arată că cel mai mare punctaj obţinut de frontieriştii din Constanţa a fost de 100 de puncte, iar cel mai mic, de 66. De partea cealaltă, punctajul maxim al poliţiştilor de la Mangalia a fost de 96, iar cel minim, de numai 33. Datele oficiale arată că, prin intermediul probei scrise, poliţiştilor li s-au testat cunoştinţele teoretice necesare ocupării funcţiei pentru care se organizează examenul. Subiectele pentru proba scrisă s-au stabilit pe baza bibliografiei şi a tematicii de examen, astfel încât să reflecte capacitatea de analiză şi sinteză a candidaţilor, în concordanţă cu nivelul şi specificul funcţiilor pentru care se organizează examenul.

frontiera-Politiadefrontierasediu.jpg

În instanţă, cu Direcţia de Informaţii

Criteriile de evaluare pentru interviu au fost: abilităţile de comunicare, capacitatea de analiză şi sinteză, alte abilităţi impuse de funcţie, motivaţia candidatului şi comportamentul în situaţiile de criză. Pentru funcţiile de conducere, planul de interviu a inclus şi elemente referitoare la capacitatea de a lua decizii şi de a evalua impactul acestora, exercitarea controlului decizional şi capacitatea managerială. Menţinând aria de referire asupra şefilor din cadrul IJPF Constanţa, surse bine informate arată că şefa Biroului de Cercetările Penale din inspectorat, Violeta Crăciun, a trecut pe o funcţie de execuţie după ce, în urma restructurărilor, i-a fost desfiinţată funcţia. În aceeaşi situaţie se află şi Petre Gheorghe Spătaru, fostul şef al Centrului Local de Coordonare din IJPF Constanţa. După cum arătam şi în ediţia trecută, aproape de începutul lunii iunie, Violeta Crăciun a fost sancţionată cu suma de 500 de lei de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, care au descoperit un calculator străin în Biroul de Cercetări Penale. Pe data de 15 iunie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 15348/212/2011, litigiu în care Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă are calitatea de intimat, iar Crăciun este petent. Primul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 23 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii