Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu l-a vrut CSM-ul pe judecătorul Deliorga la Curtea de Apel

ro

08 Mar, 2012 01:23 3218 Marime text
deliorga_-_Cristian_Deliorga_01.jpgCu cererea respinsă de a fi transferat ca judecător al Curţii de Apel, renumitul magistrat constănţean Cristian Deliorga a ajuns în atenţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a contestat hotărârea prin care i-a fost respinsă cererea. În motivarea hotărârii de respingere, Secţia pentru judecători a argumentat faptul că solicitarea judecătorului de la Constanţa nu poate fi admisă pentru că nu sunt posturi libere la Curtea de Apel.

Plenul CSM va lua în discuţie contestaţia formulată de judecătorul constănţean în şedinţa de mâine, de la ora 10.00. Mai exact, pe ordinea de zi a Şedinţei Plenului CSM se află „Nota Direcţiei Resurse umane şi organizare cu numărul 5/683/1154/2012 privind contestaţia formulată de către domnul Deliorga Cristian, judecător cu grad profesional de curte de apel în cadrul Tribunalului Constanţa, împotriva Hotărârii nr. 42/19.01.2012 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii". După cum se arată în hotărârea prin care s-a respins solicitarea judecătorului constănţean, prin cererea înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 1/683/1154/DRUO/1117/ST/2012, magistratul Cristian Deliorga, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Constanţa, a solicitat transferul la Curtea de Apel Constanţa. Totuşi, în urma analizării documentelor, Secţia pentru judecători a ajuns la următoarea concluzie: „conform situaţiei posturilor vacante de la instanţele judecătoreşti la data de 01.01.2012, publicate la data de 03.01.2012 pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, reiese că la Curtea de Apel Constanţa, instanţa la care s-a solicitat transferul nu existau posturi vacante".

Nu există posturi libere?

Astfel, „la soluţionarea cererii de transfer, Secţia pentru judecători va avea în vedere faptul că la Curtea de Apel Constanţa, instanţa la care s-a solicitat transferul, nu existau posturi de judecător vacante la data de 01.01.2012". Or, în aceste condiţii, s-a stabilit că „faţă de aspectele anterior menţionate, Secţia pentru judecători va respinge cererea de transfer formulată de domnul judecător Deliorga Cristian". De menţionat că, aşa cum am precizat în ediţiile anterioare, atât Tribunalul Constanţa, cât şi Curtea de Apel Constanţa avizaseră favorabil cererea de transfer formulată de Cristian Deliorga, în documentele deţinute de CSM arătându-se că „ulterior emiterii Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 56/C/06.01.2012, la Curtea de Apel Constanţa este vacant un post de execuţie, începând cu data de 01.01.2012, neinclus în situaţia publicată pe site". „Anterior, a îndeplinit funcţia de procuror pentru o perioadă de 28 de ani, cinci luni şi şapte zile", se arată în informare. Vechimea la instanţă era, la data de 12.01.2012, de 11 luni şi patru zile, iar vechimea în grad era de 17 ani, opt luni şi 15 zile, fiind procuror cu grad profesional de parchet de pe lângă curte de apel şi judecător cu grad profesional de curte de apel. Cristian Deliorga a invocat motive de ordin personal şi profesional pentru justificarea solicitării de transfer. Cu toate acestea, cererea sa a fost respinsă. În aceste condiţii, rămâne la latitudinea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii dacă va admite sau nu contestaţia formulată de judecătorul constănţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii