Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Dediu, „micul Al Capone" din Galati

ro

29 Dec, 2008 03:12 20092 Marime text

dediu.jpgProcurorii gălăţeni şi-au retras propunerea de arestare formulată împotriva juniorului Dediu şi a unor tovarăşi de-ai săi

Lili Daniel Dediu, unul dintre cei patru suspecţi arestaţi în cazul „Bamburic" este, în fapt, un veteran al instanţelor gălăţene şi nu numai. Juniorul, în vârstă de 24 de ani, a fost acuzat că ar fi implicat în tentativa de asasinat a afaceristului Liviu Dorin Bamburic, care s-a petrecut în urmă cu aproape un an.

Pe numele gălăţeanului Daniel Dediu, Tribunalul Constanţa a emis, pe 11 decembrie, mandat de arestare preventivă, sub acuzaţiile de complicitate la tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. După opt zile, mandatul de arestare a fost confirmat şi de judecătorii Curţii de Apel. Despre Daniel Dediu, la Constanţa a ajuns vestea că unul dintre scopurile sale declarate în mod repetat ar fi să ajungă un „cap mafiot" al Galaţiului. Potrivit anchetatorilor care se ocupă de „cazul Bamburic", Dediu Jr. ar avea deja toate atuu-rile în mână pentru a-şi împlini visul. „Micul Al Capone" gălăţean are o pasiune pentru pistoale şi puşti, fiind posesor legal de arme şi muniţie, la fel ca tatăl său, Lili Dediu Senior. Procurorii spun că Juniorul nu se limitează la posesia legală, ci deţine şi ilegal „arme de foc pe care le foloseşte pentru a se impune asupra membrilor grupării sale şi a celor din grupările adverse". În plus, oamenii legii spun că Daniel Dediu se erijează în lider al unei grupări infracţionale, care este formată din angajaţi ai firmei de pază la care este administrator, SC Salvosid SA Galaţi.

Plăteşte tata

Şi, pentru ca cireaşa de pe tort să-şi ia locul cuvenit, gurile rele spun că, pentru „boacănele" mai mari ale „micului Al Capone" plăteşte tatăl său. Nu în sensul figurat, însă. Concret, oamenii susţin că, nu o dată, Dediu Sr. a fost nevoit să scoată bani grei din buzunar şi din conturi pentru a-şi scoate basma curată beizadeaua. La momentul de faţă, în afară de cazul „Bamburic", în care mezinul este cercetat, acesta mai are pe rol un proces în care este acuzat de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi uzurpare de calităţi oficiale. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Tecuci la sfârşitul anului 2006 şi, în prezent, a ajuns la Judecătoria Iaşi, în urma aprobării cererii de strămutare formulată de una dintre părţi. Alături de Dediu Jr. sunt judecaţi şi Valentin Chivu, Mircea Darie, Cristian Aniţoiu şi Marian Avrămescu, iar victime le-au căzut, potrivit anchetatorilor, Gelu Adrian Anghel şi Ionel Dimofte. De menţionat faptul că Gelu Adrian Anghel a cerut o nouă strămutare a procesului, pe 28 mai, dar solicitarea i-a fost respinsă, ca nefondată. O nouă înfăţişare în proces a fost fixată pentru data de 13 ianuarie.

Procurorii şi-au retras cererea

Un aspect foarte interesant este acela că, pe 14 mai 2007, Tribunalul Galaţi a luat act de renunţarea procurorilor la propunerea de arestare formulată împotriva Juniorului Dediu şi a unor tovarăşi ai săi. Decizia procurorilor de a renunţa la solicitarea de a fi arestat „micul Al Capone" pare să alimenteze suspiciunile oamenilor, legate de influenţa de care Dediu Sr. s-ar bucura în rândul oamenilor legii din Galaţi. În mod suspect sau nu, alături de Dediu Jr., oamenii legii ceruseră şi arestarea lui Cristian Daniel Dinescu şi a lui Gheorghe Ciupercă. Numele celor doi apare şi în propunerea procurorilor constănţeni, care au solicitat arestarea lui Daniel Dediu pentru complicitate la tentativa de asasinat a lui Bamburic. Conform anchetatorilor constănţeni, Ciupercă şi Dinescu au fost descoperiţi în urma cercetărilor întreprinse de ofiţerii BCCO Galaţi. Cunoştinţe vechi, cei doi cumpăraseră de la Dediu Jr. un pistol cu muniţie de război.

Iertat de amendă


Totodată, Juniorul a introdus mai multe acţiuni în instanţă, prin care solicita să fie păsuit de la plata diverselor amenzi. Judecătoria Galaţi a admis cererile şi a transformat amenda în avertisment. La rândul său, şi firma la care Daniel Dediu este administrator, SC Salvosid SA, a avut mai multe dispute şi litigii rezolvate în instanţă. Dintre acestea, cel mai de seamă este conflictul cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, la cârma căreia se află liberalul Jean Paul Tucan. DRDP a dat firma gălăţeană în judecată pe 22 august, dar, aproximativ o lună mai târziu, Tribunalul Galaţi a respins somaţia de plată, ca nefondată. De asemenea, firma SC Salvosid SA are numeroase conflicte cu Garda de Mediu, IPJ Galaţi, Direcţia Vamală şi chiar Direcţia Agricultură şi Dezvoltarea Rurală Vrancea. Foarte interesant, firma de pază a fost dată în judecată chiar şi de o parte dintre angajaţii săi, fie pentru recuperarea drepturilor băneşti, fie pentru contestarea deciziilor de concediere. Informaţia este cu atât mai interesantă cu cât, potrivit procurorilor, unii dintre membrii grupului pe care „micul Al Capone" îl conduce sunt angajaţi ai firmei de pază. Una peste alta, la o primă analiză, s-ar părea că Lili Daniel Dediu are toate şansele să devină, într-adevăr, „capul mafiot" în care speră să se transforme.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Fosti colaboratori 18 Jul, 2013 18:52 cu bani de la parinti si cu arfe de infractori nai cum sa ajungi niciodata jmeker
  • gürsel Şahin 11 Apr, 2011 12:58 un baiat bun tot bine pentru tine
  • Vali 12 Oct, 2010 10:21 cat ras si cati rasi scriu pe toate blog`urile... cum injurati ma omul asta..? ce comportament deplasat aveti le stiti pe toate... Daniel numai tampiti pe site`urile astea... :)) va dati seama ca voi scrieti numai aici...sunteti tari in degete si pe site atat... dute in fatza lui si alui grig si injuratii sa vedem ce iese... astia nu trebuie sa ii bati trebuie sa ii violezi sa simta organul in interior sa nu mai vb niciodata.... :))
  • ionut 04 Jul, 2010 17:34 am avut placerea sa-l cunosc pe acest DANIEL si e un baiat de nota 10 asa ca....m---e la fraieri
  • tot eu 26 Mar, 2010 17:00 toti va da-ti baeti din fata compului dar voi sunteti niste fetite !!!
  • Opinia publik spune 17 Feb, 2010 02:21 Pitbulanule,tu krk ai fost vreo săgeata de a lor kre tea dat la kkt.
  • Daniel Dediu 17 Feb, 2010 02:18 Băi "Pitbulanule,, mie şi lui Grig poţi să ne sugi la pulă si la neveste să le dai limbi,eşti tare în gură doar aşa pe net. Zii numele tot şi adresa şi mai vorbim.
  • ionela (creata) 11 Jan, 2010 14:31 nu mai comentati aiurea k un baiat asa de bun k daniel dediu nu o sa mai fie.are un suflet foarte bun si probabil k are el vreun motiv k sa fak tot ce a facut pana acum.bravo lui k e baiat destept si se descurk.multi ar vrea sa fie k el.
  • vasea 27 Aug, 2009 23:16 ce vreti ma
  • pitbulu de la salvosid 12 Jul, 2009 18:41 sau dus panaramele la puscarie.....si ei sunt pistolariiiii in libertate erau niste zdremte care faceau plata si acuma sufera si ei de smekerie m**e dediu mancameai p**l de z****a si grig stai linistit ca de nevastata am io grija
  • LAPADATU DANUT 23 Jun, 2009 17:42 GUNOIULE/CATALIN MARS LA COTET LANGA dediu senior. SI MAi invata sa scrii nu asculta toata ziua manele cocalarule-si na-ti in pu..la mea moldovene
  • catalin 17 Feb, 2009 10:44 ce gogosi scrieti aia nati inteles frate k e nevinovat aveti voi dovezi;)