Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa decide libertatea lui Dragoş Poteleanu (rechizitoriu)

ro

10 Dec, 2015 00:00 2031 Marime text

 
Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, s-a aflat, ieri, în faţa judecătoarei Adrianei Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa. Poteleanu a avut un nou termen în dosarul în care este trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a opt infracţiuni de luare de mită în formă continuată.
 
Ieri trebuia să se decidă dacă rămâne sau nu în arest. Până la închiderea ediţiei, nu a fost dată nicio soluţie. Decizia va fi definitivă.
 
Reamintim faptul că procurorii au reţinut că, „în perioada 2012 - 2015, cât a deţinut funcţia de preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în repetate rânduri, inc. Poteleanu Dragoş şi-a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau alte foloase necuvenite. Repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2015), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor conturează o personalitate pentru care funcţia publică deţinută a reprezentat un instrument de care s-a folosit pentru atingerea obiectivelor sale personale“.
 
Sintetizând „activitatea infracţională (…), se relevă un caracter continuat şi endemic al acestor fapte de corupţie, fiind practic o continuitate de fapte de corupţie în care sunt implicaţi funcţionari publici, inclusiv Poteleanu Dragoş, care, în perioada 2012 - 2015, a ocupat funcţia de preşedinte - director general al CJAS Constanţa. Este important de subliniat că toţi cei opt denunţători audiaţi în perioada de după dobândirea calităţii de suspect de către Poteleanu Dragoş sunt persoane care activează în domeniul medical, medici specialişti, unii dintre ei şi cadre universitare, persoane credibile şi onorabile profesional şi social“.

Citeşte şi „De fiecare dată când primea mită, Dragoş Poteleanu avea un comportament precaut“ (rechizitoriu)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii