Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi sărbătorită la Constanţa Ziua Jandarmeriei Române

ro

27 Mar, 2013 00:00 1636 Marime text
Jandarmeria Română aniversează, pe 3 aprilie, 163 de ani de la înfiinţare. Evenimentul coincide şi cu împlinirea a 119 ani (1 aprilie 1894) de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.
În perioada 30 martie - 4 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează o serie de activităţi ocazionate de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române. 

Sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 11.00, în Parcul Central din Cernavodă, cetăţenii din localitate pot urmări un exerciţiu demonstrativ, un film de prezentare, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea jandarmilor. Cu începere de la ora 13.00, acelaşi program poate fi vizionat şi de locuitorii din Hârşova, în Piaţa 1 Decembrie.
Luni, 1 aprilie, cu începere de la 10.00, la Mangalia, în prezenţa primarului municipiului, a inspectorului-şef şi a invitaţilor, se inaugurează noul sediu al subunităţii de jandarmi din localitate (clădirea în care se află sediul Poliţiei Municipiului Mangalia). De la ora 10.40, la Muzeul Callatis se desfăşoară simpozionul cu tema „163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române”. Vor lua cuvântul primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc, profesorul universitar dr. Marian Cojoc şi inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, col. dr. Costică Cojoc.
Începând cu ora 11.20, în cartierul ANL din Mangalia se prezintă un exerciţiu demonstrativ. În Piaţa Republicii, între orele 12.00 şi 14.30, se organizează un ceremonial militar şi un exerciţiu demonstrativ.
Marţi, 2 aprilie, cu începere de la ora 09.00, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989. Preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va oficia o ceremonie religioasă. Cu începere de la ora 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează la reşedinţa unităţii Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care şi-au anunţat participarea până la această oră peste 500 de elevi. Programul dedicat oaspeţilor cuprinde, la reşedinţa inspectoratului, exerciţii demonstrative, o expoziţie cu tehnică de luptă şi vizionarea unui film de prezentare. De la ora 11.00, în Parcul Central din Năvodari, cetăţenii pot urmări acelaşi program.
Miercuri, 3 aprilie, cu începere de la ora 10.30, în prezenţa personalului Jandarmeriei Constanţa, la reşedinţa inspectoratului şi în faţa invitaţilor, se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“. După această activitate, vor fi înaintaţi, înainte de termen, în gradul următor, jandarmii care au obţinut rezultate meritorii.
Cu începere de la ora 11.00, în Piaţeta Decebal din Medgidia, cetăţenii din localitate pot urmări un exerciţiu demonstrativ, un film de prezentare, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea jandarmilor.
Tot miercuri, cu începere de la ora 12.00, conducerea Jandarmeriei Constanţa organizează un briefing cu presa acreditată, urmat de o deplasare într-un poligon special, la Cumpăna, pentru un concurs de tir dedicat presei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii