Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu pile la politicieni şi afacerişti Cât de mare este caracatiţa la Constanţa în dosarul fotomodelelor prostituate (documente)

ro

11 Nov, 2010 00:00 9566 Marime text
prostituate_-_beinur.jpg Patronul uneia dintre agenţiile de modeling este partener de afaceri cu Viorel Valentin Bucur Oiţă, care deţine şi firma de pază Save&Self

Scena politică, dar şi cea mondenă din Constanţa au fost serios zguduite, după ce în presa naţională a fost făcută publică una dintre anchetele procurorilor Crimei Organizate. Ziarul „Naţional" a arătat ieri că „zeci de manechine au fost racolate într-o reţea de sclavie sexuală şi plătite să întreţină relaţii intime cu politicieni cunoscuţi". Printre cei care ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale fotomodelelor se numără deputatul Robert Negoiţă, fratele acestuia, Ionuţ Negoiţă, Nuredin Beinur, Nicolae Bănicioiu, dar şi Adrian Enache. Mai mult decât atât, în acest mega-dosar apare şi nume lui Florin Munteanu, directorul radiourilor Sky şi Doina precum şi al lui „Gabi" - viceprimarul municipiului Constanţa.

Potrivit rechizitoriului care se află în posesia redacţiei noastre, „cel mai probabil primul contact al inculpatului Costan Relu Cornel (nr. patronul Diva Models) cu reprezentanţii clubului Babylon din Viena - în special Bretterklieber Peter - s-a stabilit la începutul lunii noiembrie 2006 în timp ce se îndrepta spre Germania împreună cu Drăghici Alina Raluca, Burcea - actual Buzină - Genioara Nicoleta şi Stoian Alexandra (minoră încă atunci, persoană care neagă însă că ar fi ajuns să lucreze efectiv în clubul Babylon, deşi a primit multe propuneri de a participa acolo la şedinţe foto)". Oamenii legii mai arată că şeful de la Diva Models le convinsese pe cele trei modele din agenţie să participe la o şedinţă foto în Germania şi le transporta cu autoturismul său în acea ţară, când s-au întâlnit în Viena cu un reprezentant local al Fashion TV, un anume Max Posch. Inculpatul (nr. Costan Relu Cornel) a aflat de la Max despre clubul Babylon din Viena, obiectul său de activitate - un bordel de lux în care tarifele practicate erau avantajoase - şi a intrat în contact cu reprezentanţii clubului prin intermediul acestuia. Cele trei victime au lucrat în clubul Babylon aproximativ o săptămână, timp în care inculpatul le-a pretins un sfert din câştigurile lor totale, ba chiar a început să le supravegheze pentru a se convinge că nu-l minţeau cu privire la câştigurile lor zilnice. Le-a pretins atunci şi o sumă de 1000 euro, plata transportului din România în Austria/Germania. Este posibil ca Drăghici Alina Raluca şi Buzină - fostă Burcea - Genioara Nicoleta, să fi întreţinut acte sexuale plătite în România şi înainte de luna noiembrie 2006 prin mijlocirea inculpatului Costan Relu Cornel, iar data recrutării lor în scopul exploatării lor, să fie anterioară", se mai arată în rechizitoriu.

Preselecţii în Constanţa

Tot potrivit acestuia „în perioada în care a stat în clubul Babylon din Viena, Costan s-a înţeles cu Bretterklieber Peter ca acesta să participe în România la o preselecţie de modele pentru o reclamă video de promovare a clubului ce urma a fi difuzată pe mai multe posturi de televiziune, îndeosebi pe Fashion TV". „Preselecţia a avut loc în Constanţa în a doua jumătate a lunii noiembrie, iar modelele alese au participat la filmarea videoclipului la începutul lunii decembrie 2006, în Viena, într-un muzeu din oraş, în timp ce au fost cazate efectiv în Clubul Babylon. Deşi li s-a promis o sumă de 1000 de euro pentru participarea la realizarea reclamei, în afara comisionului de 200 de euro pe care trebuia să-l perceapă agenţia Diva Models, inculpatul nu le-a dat participantelor (în total vreo zece persoane dintre care au fost identificate cert Rusu Oana, Popescu Alexandra Lavinia, Drăghici Alina Raluca, Peniu Mioara, Tecliceanu Anca Mihaela, Dăineanu Elida-Geanina) decât sume cuprinse între 300 şi 400 de euro, motivând, neadevărat, că diferenţa de bani acoperea cheltuielile cu transportul şi cazarea lor acolo în Austria, cheltuieli care în realitate au fost suportate de beneficiar. Deşi filmările au durat doar 3-4 zile, inculpatul le-a spus unora dintre modelele prezente - cel puţin victimei Popescu Alexandra Lavinia, dacă nu şi în cazul victimei Drăghici Alina Raluca, deja recrutată - că trebuia să stea în club în total două săptămâni (deşi au stat efectiv doar o săptămână), timp în care să practice prostituţia pentru a nu suporta ele cheltuielile de cazare. Le-a pretins o parte din câştigurile zilnice, ba chiar a încercat să le reţină actele de identitate/documente de călătorie pentru a nu se putea întoarce în ţară cu banii câştigaţi, mai înainte de a-i remite lui suma pretinsă. (...) Inculpaţii Costan Relu Cornel şi Tămârjan Ion Valeriu (nr. şeful agenţiei de modeling Star Models) se cunoscuseră la diferite evenimente de modă organizate de Mirea Ion reprezentantul în România al Fashion TV. Au ajuns astfel să se împrietenească şi să colaboreze, prin organizarea împreună de evenimente, împrumutul reciproc de modele", conform rechizitorului.

Acte sexuale plătite

Ziarul „Naţional" titrează că „Alexandrescu Raluca Adina a făcut parte din acel grup de vreo 10 fete selectate pentru video-clipul reclamă pentru Clubul Babylon. Cazată în club, a aflat de la inculpatul Costan Relu Cornel că acel ­imobil era de fapt un bordel de lux. (...) În perioada 2007-2009 a întreţinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel, iar prin intermediul acestuia acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin, Nuredin Beinur şi Rasitzaimoglu Muammer Tahir", se mai arată în publicaţia mai sus precizată. Potrivit aceleiaşi surse „(...) Munteanu Mihaela a întreţinut acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin, Rasitzaimoglu Muammer Tahir şi Nuredin Beinur, prin mijlocirea inculpatului, cel care le ducea, pe ea şi pe alte fete, care-l însoţeau, cu maşina sa, în locurile în care se întâlneau cu clienţii. (...) S-a întors după aceea de mai multe ori în cluburile Babylon, o perioadă de timp dusă acolo de inculpatul Tămârjan Ion Valeriu cu autoturismul său, Skoda Fabia. Acelaşi inculpat i-a propus, ba chiar i-a înlesnit întreţinerea de acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin (prezentat ca un bărbat bogat care o putea ajuta financiar), martor care i-a propus apoi să întreţină acte sexuale (se înţelege plătite) cu câţiva prieteni ai săi (Bănicioiu Nicolae, Enache Adrian). (...) Inculpatul Tămârjan Ion Valeriu se cunoaşte cu Stan Andreea încă de când aceasta avea 13 ani şi ştie că părinţii ei erau divorţaţi. Prin intermediul său, fie direct, fie indirect, victima a ajuns să întreţină acte ­sexuale plătite cu diferiţi bărbaţi: Negoiţă Robert Sorin, Rasitzaimoglu Muammer Tahir, încă de când era minoră". Procurorii care s-au ocupat de caz mai spun că surorile Ionela şi Irina Sănduc au fost recrutate de inculpatul Costan Relu Cornel în primăvara anului 2008".

Dacă eşti cuminte ajungi vedetă

„Irina era minoră atunci. Ambele victime provin dintr-o familie cu venituri modeste, stare de vulnerabilitate de care inculpatul a pro­fitat pentru a le face cunoştinţă cu diferiţi bărbaţi cu care să întreţină acte sexuale plătite: Nuredin Beinur, Rasitzaimoglu Muammer Tahir, Negoiţă Ro­bert Sorin, Munteanu Florin, ba chiar şi Ozlen Zeyneddin cu care Sănduc Ionela a avut o relaţie mai îndelungată ce a durat aproximativ 8 luni. (...) Decizia de a practica prostituţia în clubul Babylon a luat-o după mai multe discuţii cu Alexandrescu Raluca Adina. Inculpatul i-a făcut cunoştinţă cu mai mulţi bărbaţi - cu Negoiţă Robert Sorin, la nunta la care inculpatul a fost naş, cu Stănescu Ştefan - producătorul emisiunii „Tonomatul de pe 2" unde au fost asistente ale prezentatoarei Sorescu Alina, timp de două săptămâni, cu Taifun şi alţi turci cunoscuţi la o petrecere în Grecia - care ­i-au făcut avansuri sexuale, ­respinse însă de ea", se mai arată în cercetarea oamenilor legii. Anchetatorii mai spun că „din toamna anului 2008 până în primăvara anului 2009 (când nu a mai răspuns chemărilor inculpatului) fata a întreţinut prin mijlocirea acestuia acte sexuale cu diferiţi bărbaţi: martorul Dobro­nău-ţeanu Emanuel Corneliu - patronul de la Murfatlar, Gabi - viceprimarul mun. Constanţa şi „Fulger" (mai degrabă „Taifun"), un turc pe care l-a cunoscut în Istanbul". Fata nu ar fi primit suma de 1000 euro despre care inculpatul îi spusese că îi era promisă de respectivul cetăţean turc pentru întreţinerea actelor sexuale. „A bănuit atunci că banii au fost însuşiţi de inculpat, una din cauzele pentru care a hotărât să pună capăt colaborării lor", spun oamenii legii.

Ce spune Munteanu

Florin Munteanu, patronul radiourilor Sky şi Doina, parte în acest dosar, spune că-l cunoaşte pe şeful agenţiei Diva Models, însă nu a mai vorbit cu acesta din 2008. „Îl ştiu pe Cornel (nr. Costan Relu Cornel, patronul Diva Models). Noi, ca radio Sky am avut relaţii cu agenţia. Relaţiile noastre constau în faptul că fetele au făcut trei calendare în radio. Fetele au pozat de faţă cu colegii mei. În momentul în care aveau evenimente, acestea erau promovate de radio. Noi asiguram promovarea activităţii agenţiei. Eu din 2008 nu am mai vorbit cu Cornel, pentru că a plecat la Bucureşti. Nu ştiu cine sunt fetele ălea. (...) De relaţii sexuale este exclus" ne-a mai precizat Munteanu. Deşi nu ştim ca în ultimii ani să fi mai avut vreun alt viceprimar „Gabi", actualul vice al municipiului, Gabi Stan, ne-a declarat: „Cred că este o conincidenţă. Nu am nicio legătură cu subiectul". nu a putut fi contactat în vederea obţinerii unei declaraţii.

Afaceristul Costan Relu Cornel

Inculpatul Cornel Relu Costan a demonstrat de-a lungul anilor că are veleităţi şi de afacerist. Astfel, bărbatul figurează în SC Agri Com Holding SRL, Agenţia de Modele Dream Fashion SRL şi în European Work SRL.

Societatea comercială Agri Com Holding are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Tulcei, la numărul 7. În unitate apare Cornel Relu Costan, Lucian Eugen Stavarache şi Vasile Stambuli. Pe de altă parte, Agenţia de Modele Dream Fashion, cu sediul tot în Constanţa, pe strada Brizei, este condusă de Cornel Relu Costan, Cristina Şerbănescu. Firma a avut puncte de lucru pe plaja din Eforie Nord, din Mamaia şi Costineşti. Dream Fashion a avut în 2007 o cifră de afaceri de 76.752 de lei şi 0 lei profit, asta în timp ce în 2008 cifra de afaceri a fost de 102.330 de lei, iar profitul brut de 1.0560 de lei. European Work SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, este patronată de Cornel Relu Costan, care este ajutat de asociatul său Viorel Valentin Bucur Oiţă, dar şi de Nicoleta Balaşi. Această firmă are punct de lucru în Bucureşti, mai exact în incinta complexului hotelier Prin Grand Hotel. În 2007 şi 2008, European Work SRL a raportat ca cifră de afaceri şi profit brut de 0 lei, iar în 2009 cu şase salariaţi a avut o cifră de afaceri de 11352 de lei şi tot 0 lei profit. Nu este de omis faptul că Viorel Valentin Bucur Oiţă deţine şi firma de pază Save&Self, care l-a apărat pe senatorul Mircea Banias la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa, care a avut loc pe data de 31 iulie, la marele scandal cu Maria Stavrositu. Vom reveni.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 11 Nov, 2010 09:42 pai de unde are moraru range rover????????? de aici....
  • justice 11 Nov, 2010 07:29 se stia demult dar politia corupta si procurori si judecatori luau spaga- e mafie mare-acum la constanta politia si parchetul a arestat pe paceali ca sa ramina altii clanul bucuestenii a lui bairam care vind minore la bariera caraiman bariera a vlaicu si lazu la intrare crima organizata-nimenu nu i vede? fac milioane euro dau spaga si scapa-au bordel cu minore droguri arme pe str olteniei 5 la intrare parchet tribunal si politia municipiu- cine ia spaga? catana pavel rapotan vizitiu stiu le vad zilnic -daca erau minorele fete de procurori judecatori poltisti? fashion e alui gheara iar beinur asociatul sau si e bagat si fl munteanu in sat vacanta