Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a luat în colimator un fost judecător al Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu+document)

ro

02 Mar, 2015 00:00 2287 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, în şedinţa de mâine, nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4773/2015 privind situaţia lui Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, în prezent, suspendat din funcţie.
 
Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. El a fost trimis în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şase infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. În prezent, este judecat în stare de arest la domiciliu. Printre cei deferiţi Justiţiei alături de Mustaţă se află şi constănţeanul Ciprian Moraru. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru mâine, ora 12.00. Amintim că Stan Mustaţă este magistratul care s-ar fi întâlnit la cafea cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la Cotroceni, înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme.
 
Rechizitoriul Dosarului Retrocedărilor din Constanţa şi comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a lui Stan Mustaţă pot fi citite accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. 

Sursa foto membricsm
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii