Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost poliţist, arestat pentru recidivă Cristian Dan Zagavii, încarcerat pentru viol

ro

17 Mar, 2015 00:00 3510 Marime text

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat, duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Cristian Dan Zagavii, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de viol în stare de recidivă.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut că, în data de 13 martie, în jurul orei 7.00, în timp ce se afla în locuinţa sa din municipiul Constanţa, aleea Nalbei, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată P.C., prin ameninţarea cu acte de violenţă, lovire şi imobilizare, să întreţină raporturi sexuale orale şi normale, provocându-i leziuni care necesită pentru vindecare circa 3 - 4 zile de îngrijiri medicale.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea astfel cum a fost formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
 
Fost poliţist, Dan Cristian Zagavii a mai avut probleme similare şi în trecut. El a fost acuzat că, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2004, ar fi violat şi supus la perversiuni sexuale o tânără în vârstă de 25 de ani. Infracţiunea s-ar fi consumat într-una dintre camerele Hotelului Palace, din Peninsulă, imobil aflat la acea vreme în renovare.
 
Zagavii lucra atunci ca agent de pază şi în acea dimineaţă urmă să intre de serviciu. Victima a declarat atunci că a mers de bunăvoie la hotel, dar că nu a acceptat să întreţină raporturi sexuale, acestea consumându-se sub ameninţare.
 
Zagavii a lucrat ºi ca poliþist, dar în anul 2002 a fost dat afarã, dupã ce, în timp ce ancheta un caz de furt, ar fi sustras un lãnþiºor chiar din locuinþa victimei. El a mai fost acuzat în trecut de tentativã de viol, dar victima ºi-a retras în cele din urmã plângerea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii