Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristel a luat aproape patru ani Afaceristul Gheorghe Pufleanu, pedepsit într-un mega-dosar (document)

ro

05 Dec, 2014 00:00 7577 Marime text
Cunoscutul afacerist constănţean Gheorghe Pufleanu, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş într-un mega-dosar de presupusă contrabandă, cu un prejudiciu de aproape două milioane de euro, a fost condamnat. El a primit şase ani de puşcărie, pentru producere de alcool etilic în afara antrepozitului fiscal, în forma continuată, de evaziune fiscală în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Cristel Vasile

În aceeaşi cauză, Cristel Vasile a luat 3 ani si 6 luni de închisoare pentru producere de alcool etilic în afara antrepozitului fiscal, în formă continuată şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Cristian Petculescu

Cristian Petculescu s-a ales cu trei ani pentru producere de alcool etilic în afara antrepozitului fiscal, în forma continuată, şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Constantin Leonard Preda

Constantin Leonard Preda a primit doi ani pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în forma continuată. Bărbatul a mai luat doi ani pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Constantin Preda

Constantin Daniel Preda a luat 1,6 ani pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Mihai Claudiu Călinescu

Mihai Claudiu Călinescu s-a ales cu 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Mihail Şerban

Mihail Şerban a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în forma continuată.

Alin Bogdănel Badea

Alin Bogdănel Badea a luat 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Cătălin Badea

Cătălin Badea a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Judecătorii au mai dictat următoarele pedepse:

Marius Mădălin Udrea - 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Gheorghe Tudorache - 1,2 ani cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Felix Brebu - 1,2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Cătălin George Oprea - 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Ionuţ Cătălin Florea - 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată.

Valentin Florin Diaconu - 1 an de închisoare pentru achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, în formă continuată, 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi 6 luni pentru rupere de sigilii.

În cauză, judecătorii au dispus confiscarea specială a două autoturisme Opel Astra, a instalaţiei de fabricare a alcoolului etilic aparţinând SC Myt Dan Impex SRL Constanţa, precum şi a mai multor bazine, butoaie, precum şi lichid cu miros de alcool.

Myt Dan Impex SRL, în faliment

De menţionat că SC Myt Dan Impex SRL Constanţa (care este în faliment, potrivit Registrului Comerţului) a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 200.000 de lei pentru producere de alcool etilic în afara antrepozitului fiscal, în formă continuată, şi la 300.000 de lei pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În secţiunea „Documente” poate fi citită integral minuta judecătorilor privind acest dosar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii