Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criminalitate organizată, trafic de persoane şi sclavie Mandate de arestare la foc continuu pentru şapte persoane

ro

20 Nov, 2012 03:54 2345 Marime text
Ainur Şaban, Kemal Pomac, Acî Şaban, Kemal Suliman, Cazaca Şaban, Geilan Halit şi Burduşanca Iusein, pe numele cărora autorităţile italiene emiseseră mandate europene de arestare, s-au aflat, ieri, în atenţia Curţii de Apel Constanţa. Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale susţin că cei şapte sunt suspectaţi de Parchetul din Milano, Italia, de comiterea infracţiunilor de „criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie". În fapt, autorităţile italiene au reţinut în sarcina lor că, în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012, au recrutat mai multe persoane fără venituri, cu handicap fizic din România, pe care i-au transportat în Milano, în scopul practicării cerşetoriei, împotriva voinţei lor.

Referitor la Cazaca Şaban, instanţa a admis cerere de punere în executare a mandatului european de arestare nr. 20442/12 RGNR - 4963/12 RG GIP emis la data de 14.09.2012 de judecătorul pentru cercetări preliminare şi audienţă preliminară de la Tribunalul din Milano. Tot Curtea a dispune amânarea predării persoanei solicitate, respectiv Cazaca Şaban începând cu data de 20 noiembrie până la data de 27 august 2013. „În cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate împotriva persoanei solicitate, aceasta va fi transferată în România pentru executarea pedepsei. Respinge ca nefondată cererea persoanei solicitate Şaban Cazaca privind înlocuirea măsurii arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Respinge ca nefondată cererea persoanei solicitate Şaban Cazaca privind întreruperea executării mandatului european de arestare", a mai decis Curtea de Apel Constanţa.

Aceeaşi instanţă a luat act de consimţământul lui Ainur Şaban şi a dispus executarea mandatului de arestare europeană nr. 20442/12 RGNR - 4963/12 RG GIP emis la data de 14.09.2012 de autorităţile judiciare italiene - Tribunalul din Milano. Judecătorii au menţinut măsura arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 24 zile, cu începere de la data de 19 noiembrie până la data de 12 decembrie, inclusiv, în vederea predării. Mai departe, Curtea de Apel Constanţa admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare privindu-l pe Kemal Suliman, document emis la data de 14 septembrie de judecătorul pentru cercetări preliminare şi audienţă preliminară de la Tribunalul din Milano. Şi Kemal Suliman a primit mandate de arestare pentru 24 de zile. Un alt inculpat, Burduşanca Iusein s-a ales cu un manat de arestare pe o perioadă de 24 zile, în vederea predării. Acî Şaban, Kemal Pomac şi Geilan Halit au primit mandate de arestaere pe o perioadă de 24 zile, în vederea predării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii