Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima din Palazu Mare, deslusita dupa 72 de ore

ro

05 Nov, 2009 02:40 5200 Marime text
colaj_2.jpgŞocant - bătrâna a fost masacrată de doi vecini de gospodărie, pentru pensia de 350 de lei

Cei care au ucis-o pe femeie au premeditat totul şi le-au povestit anchetatorilor în detaliu cum şi-au chinuit şi ucis cu sânge rece victima.

Mobilul odioasei crime a fost pensia bătrânei.

La doar 72 de ore de la comiterea cruzimii din cartierul Palazu Mare, unde o bătrână a fost bătută, violată şi ucisă cu 11 lovituri de cuţit în zona inimii, oamenii legii au reuşit să dea de urma principalilor suspecţi. Criminalii cu sânge rece, doi vecini de gospodărie de-ai victimei, un bărbat în vârstă de 46 de ani şi un tânăr de doar 18 ani, au ajuns în spatele gratiilor.

Anchetatorii spun că probele prelevate de la faţa locului, coroborate cu declaraţii ale martorilor, şi cercetările efectuate în această perioadă au dus la conturarea identităţilor ucigaşilor. Este vorba despre Mugur Pleşca, în vârstă de 18 ani şi Viorel Carapcea, în vârstă de 46 ani, ambii din Constanţa, nume omniprezente în numeroase dosare penale de furt şi infracţiuni conexe. Autorii au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurori, şi prezentaţi în faţa magistraţilor, care au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, viol şi tâlhărie. Procurorii spun că, în timpul audierilor, Mugur Pleşca şi-a recunoscut fapta, însă a pus totul pe seama stării avansate de ebrietate în care se afla în seara crimei. În schimb, Viorel Carapcea a avut o atitudine parţial sinceră, recunoscând că, în acea noapte, a consumat băuturi alcoolice, împreună cu celălalt inculpat şi cu un martor, în vârstă de 15 ani, în camera unde stă cu chirie, în Palazu Mare, însă a încercat să-şi facă un alibi, spunând că Mugur Pleşca a plecat la un moment dat, iar el s-a culcat, fapt infirmat de martor.

Premeditarea unor minţi bolnave

Ucigaşii le-au descris anchetatorilor, cu lux de amănunte, fapta odioasă pe care au fost în stare să o comită. Potrivit declaraţiilor acestora, mobilul crimei a fost pensia în valoare de 350 de lei, pe care victima, Maria Abadei, în vârstă de 59 de ani, din Constanţa, o primea lunar. Ştiau când vine poşta şi că bătrâna locuia singură de ani buni şi nu au stat pe gânduri. Au premeditat să o tâlhărească şi au pus planul în aplicare în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. După ce s-au îmbătat în ultimul hal pentru a-şi face curaj, au sărit gardul gospodăriei bătrânei, au intrat în curte şi au început să forţeze uşa, însă, întrucât aceasta era „securizată" cu lanţ şi lacăt, s-au dus la geam. Au bruscat fereastra şi au reuşit să intre în casă peste femeie. Pensionara a fost surprinsă în camera sa, pe fotoliu, iar agresorii au apucat-o fiecare de câte o mână şi au trântit-o la pământ. Carapcea i-a tras pantalonii şi lenjeria intimă în vine bătrânei şi a violat-o cu sălbăticie, în timp ce Mugur a început să caute banii. După ce i-a găsit, Mugur a batjocorit-o şi el pe femeie, ameninţând-o în acest timp că, dacă va spune cuiva, o vor omorî. Bătrâna a apucat doar să le spună că ştie cine sunt şi îi va da pe mâna poliţiei, după care Mugur s-a năpustit asupra sa şi a început să-i aplice mai multe lovituri de cuţit în zona inimii. A înjunghiat-o de 11 ori, în timp ce Carapcea a luat o stinghie de la pat şi a plesnit-o de câteva ori peste faţă şi în cap. Cei doi au schingiuit-o până au redus-o la tăcere, apoi i-au acoperit cadavrul cu o saltea şi s-au făcut nevăzuţi, lăsând în urmă o crimă îngrozitoare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii