Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima de la Tuzla, la ferma unui fost poliţist judecat pentru corupţie?

ro

05 Apr, 2012 00:00 3204 Marime text
ferma-criminalisti013.jpgFostul poliţist de frontieră a fost judecat pentru fapte de corupţie, în 2005 fiind prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.500 de euro

Un bărbat a fost ucis chiar de colegul de cameră, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Crima a avut loc în urmă cu două seri, la o fermă din Tuzla, care ar aparţine lui Ştefan Stanciu, fost poliţist de frontieră, care a fost judecat pentru fapte de corupţie. Mai mult decât atât, Stanciu conduce ferma alături de soţia sa, Elena Sărăcilă, aparent sora lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar al localităţii Tuzla.

ferma-palatuljustitiei01.jpgPrin intermediul unui comunicat de presă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au anunţat reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de Ion Kovacs, de 58 de ani, din comuna Dealu, judeţul Harghita, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor. „Probatoriul administrat în cauză, până în prezent, a relevat ca stare de fapt că, în seara zilei de 3 aprilie, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, în cursul unui conflict spontan, în dormitorul comun în care erau găzduiţi la o fermă agricolă din comuna Tuzla, judeţul Constanţa, fermă la care amândoi lucrau ca muncitori necalificaţi, inculpatul a înjunghiat-o de două ori cu un cuţit în zonele supra-claviculară stângă şi hemi-toracică stângă pe victima G.D., căreia i-a provocat leziuni grave şi care în scurt timp au dus la moarte, prin hemoragie masivă", potrivit organelor de anchetă. Faţă de Ion Kovacs a fost formulată propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, solicitarea fiind trimisă spre soluţionare la Tribunalul Constanţa. Ferma în cauză ar aparţine SC Agricola Prod SRL, unitate condusă de fostul poliţist de frontieră Ştefan Stanciu şi de soţia lui, Elena Sărăcilă. Din câte se pare, femeia este sora lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar al localităţii Tuzla, însă niciunul dintre cei trei nu a putut fi contactat în vederea exprimării unui punct de vedere. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Oficiul Registrul Comerţului, SC Agricola Prod SRL are ca obiect de activitate „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase", iar în anul 2008, cu trei salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 1.049.568 de lei, în timp ce profitul a fost de 128.801 lei. În 2009, cu doi salariaţi, SC Agricola Prod SRL avut o cifră de afaceri în valoare de 1.041.437 de lei, iar profitul brut a fost de 69.901 lei. Asta în timp ce în 2010, cu cinci angajaţi, unitatea condusă de Ştefan Stanciu a avut afaceri în valoare de 1.265.009 lei şi 10.577 de lei profit brut. Fostul poliţist de frontieră a fost judecat pentru fapte de corupţie, în 2005 fiind prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.500 de euro. La vremea respectivă s-a spus că Stanciu ar fi trebuit să intervină pentru o persoană cercetată într-un dosar penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii