Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copilărie cu senatorul PDL Şeful Vămii Constanţa neagă implicarea vameşilor în dosarul lui Banias

ro

24 Dec, 2010 00:00 3420 Marime text
Vestea unor vameşi asupra cărora planează suspiciuni că ar fi implicaţi în dosarul cu UCM Reşiţa, în care senatorul Mircea Banias a fost pus sub acuzare, conform presei centrale, pentru favorizarea infractorului, nu lasă indiferente autorităţile vamale de la Constanţa. Bogdan Vâlsan, directorul Biroului Vamal Constanţa, respinge total astfel de acuzaţii aduse lucrătorilor vamali, susţinând că "este o mare trăsnaie chestia asta". În acelaşi context, Vâlsan a precizat că îl cunoaşte pe Banias, pentru că au copilărit împreună.

Contactat telefonic, şeful Vămii Constanţa a explicat că posibilitatea ca vreun vameş să fi fost implicat în dosar este exclusă, dat fiind că "operaţiunea vamală nu a avut loc, exportul materialelor la care se face referire nu s-a desfăşurat niciodată". În acest context, spune şeful Vămii Constanţa, nu există nici documente vamale, astfel încât să fi fost necesar sprijinul vreunui vameş. "Este o mare trăsnaie chestia asta, că ar fi fost vameşi implicaţi în dosarul cu UCM Reşiţa despre care s-a scris în presă. În primul şi cel mai important rând, exportul despre care s-a făcut vorbire nu a avut loc niciodată, operaţiunea vamală nu a existat, astfel încât nu au existat nici documente vamale, acte transmise către vamă şi pentru care să fie nevoie de sprijinul lucrătorilor vamali", a declarat Bogdan Vâlsan. Totodată, directorul Biroului Vamal Constanţa a precizat că nu i-a fost solicitat niciun document de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a răspuns negativ întrebării dacă el a fost chemat la sediul DNA pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul lui Banias. Totuşi, acesta a spus că îl cunoaşte pe senatorul Banias de mai mulţi ani, dat fiind că au copilărit împreună. "Îl cunosc pe Mircea Banias, am crescut în acelaşi cartier şi am copilărit împreună, dar nu suntem în relaţii de prietenie. Nu am mai ţinut legătura în ultimii ani, însă dacă ne întâlnim la vreun eveniment sau pe undeva, ne salutăm". Totodată, referitor la zvonurile că ar primi telefoane de la Eugen Bogatu, fost vameş, actual director în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, Bogdan Vâlsan a precizat că, deşi îl cunoaşte pe Bogatu pentru că au lucrat împreună, nu primeşte telefoane de la acesta prin care să i se dicteze acţiunile la vamă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vamesu 27 Dec, 2010 23:20 portul este sub monopol. toata lumea stie cine este spatele oricarei afacere care merge in port. se face abuz de puterea autoritatii vamale. pierdem foarte mult.
  • alin 24 Dec, 2010 17:30 Vamesi nu au fost inpicati, dar el era bucuros cu citeva zile inainte gandind ca va ciupi si el ceva cascaval ca un mic soricel ce raspunde la comenzi.
  • cati 24 Dec, 2010 16:28 asteptam cu interes episodul despre viata intrauterina a lui banias
  • portuar 24 Dec, 2010 12:23 poate il intrebati pe seful vamii de ce nu functioneaza instalatia de monitorizare containere 24 de ore din 24 in conditiile in care se asteapta si 10 ore.sau e vreun interes sa nu se verifice containere.in alte porturi programul e 24/24 ore.