Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrânii nu erau singurele „victime“ Copilă de zece ani, din Constanţa, păcălită prin metoda „Accidentul“

ro

31 Mar, 2015 00:00 1312 Marime text

Suspecţilor care au păcălit o grămadă de vârstnici din judeţul Constanţa prin metoda „Accidentul“ le-a căzut victimă, în luna februarie, şi o fetiţă de doar zece ani, tot din Constanţa. Anchetatorii au probat fapta după ce escrocii au fost prinşi în flagrant într-un alt caz, în urmă cu aproximativ o lună.
 
Pe copilă au păcălit-o spunându-i că mama sa a provocat un accident rutier şi, ca să nu ajungă la închisoare, trebuie să plătească un avocat. Fetiţa s-a speriat şi s-a conformat. A coborât în faţa blocului şi i-a dat unui individ 300 de lei şi toate bijuteriile pe care le-a găsit prin casă, evaluate la peste 1.500 de lei.
La scurt timp, mama a ajuns acasă şi a aflat ce s-a întâmplat, anunţând Poliţia.

O bandă de escroci, extrem de bine organizată, a fost anihilată de poliţişti, la Constanţa. După mai multe filaje şi strângere de date şi de informaţii, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat, la începutul lunii martie, un flagrant în zona Rovere, pe bulevardul Tomis din Constanţa. Aşa au fost prinşi indivizii care au stors de bani, în ultimele săptămâni, mai mulţi pensionari din Constanţa.

În autoturismul cu care se deplasau bărbaţii în momentul când au fost prinşi au fost descoperiţi peste 100.000 de lei, bani proveniţi din înşelăciuni.
Interesant este faptul că una dintre persoanele care efectuau apelurile telefonice prin care erau păcălite victimele este încarcerată în Penitenciarul Galaţi.
Anchetatorii i-au surprins în flagrant pe Robert Constantin Avram, de 29 de ani, din Feteşti, fără ocupaţie, pe Ion Sîmpetru, de 43 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Alin-Adrian Luca, de 28 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Laurenţiu Păun, de 33 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, cu antecedente penale, având asupra lor 37.500 de lei şi 500 de dolari, stabilindu-se că banii provin din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul“ asupra persoanei vătămate G.M., din Constanţa, faptă comisă în ziua de 5 martie, la ora 13.30.

Fiind extinse cercetările, au mai fost depistaţi şi Valentin Ungureanu de 25 de ani, din Medgidia, fără ocupaţie, Elena Cătălina Ştefan, de 30 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, Marilena Labă, de 37 de ani, din satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, fără ocupaţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în apartamentul în care Robert Constantin Avram, Elena Cătălina Ştefan şi Valentin Ungureanu locuiau fără forme legale s-au găsit 28.000 de lei şi 1.550 de euro, precum şi aparatură electronică şi electrocasnică. Se pare că acestea provin din sumele de bani cu care au fost înşelate cinci părţi vătămate, fapte comise în perioada 2 - 5 martie a acestui an.

 Tot pe 5 martie, s-a efectuat o percheziţie şi în Brăila, la domiciliul lui Dumitru Maria, de 66 de ani, ocazie cu care s-au găsit următoarele sume: 63.000 de euro, 4.000 de dolari şi 15.000 de lei, precum şi circa 400 de grame de bijuterii din aur, despre care s-a stabilit că provin tot din comiterea unor astfel de infracţiuni, comise de către Dănuţ Dumitru, de 37 de ani, aflat în Penitenciarul Galaţi.

 Din cercetările ulterioare s-a stabilit că Robert Constantin Avram, Laurenţiu Păun, Valentin Ungureanu, Elena Cătălina Ştefan şi Maria Dumitru sunt autori sau complici la zece infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda „Accidentul“.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii