Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La început de săptămână Copii, adulţi, biciclişti, pietoni, victime ale accidentelor

ro

04 Aug, 2015 00:00 1307 Marime text

Aglomeraţiile din timpul sezonului, căldura sufocantă, stresul, neatenţia, vorbitul la telefon, alcoolul, drogurile sunt doar câţiva factori care pot duce uşor la adevărate tragedii pe şosele. Aproape că nu trece o zi fără să auzim de accidente ce pun timpul între paranteze, incidente ce dau peste cap destine. Este adevărat că, de cele mai multe ori, şoferii sunt de vină pentru producerea acestor accidente, dar sunt şi situaţii în care un biciclist sau un pieton uită anumite reguli şi „pune umărul“ la producerea unor incidente rutiere.

Ieri, de exemplu, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, se deplasa cu bicicleta pe strada Zorelelor din municipiul Constanţa, dinspre strada Pescarilor către bulevardul Mamaia. La un moment dat, la intersecţia cu strada Unirii, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire“ şi a pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate. El a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 42 de ani, care se deplasa pe strada Unirii, dinspre strada Ion Raţiu către strada Casin, şi care, la intersecţia cu strada Zorelelor, a efectuat viraj la stânga către bulevardul Mamaia. Din fericire, biciclistul neatent nu a suferit răni grave, după cum spun medicii.
 
În jurul orei 11.00, un alt bărbat, în vârstă de 46 de ani, a condus un autoturism pe DN 22 C în localitatea Castelu, dinspre Cernavodă către Constanţa. Ajungând la km 30 + 300 m, a efectuat manevra de întoarcere peste marcajul simplu discontinuu fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, care circula din sens opus. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a patru persoane, doi copii şi doi adulţi pasageri aflaţi în autovehiculul care circula regulamentar, condus de bărbatul de 41 de ani.
 
50 de minute mai târziu, un tânăr de 24 de ani a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Tuzla, dinspre Constanţa către Mangalia, pe banda nr. 2, şi, ajungând la marcajul pietonal din dreptul imobilului cu nr. 160, a surprins şi accidentat grav o femeie, în vârstă de 82 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal din partea stângă a conducătorului auto. În jurul orei 15.00, femeia a decedat la Spitalul de Urgenţă Constanţa.
 
La ora 13.40, un minor de 17 ani, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un autoturism neînmatriculat pe strada Cişmeaua Mare din comuna Dobromir, dinspre centru către câmp. La un moment dat, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei către stânga, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 47 de ani, pasager stânga-spate în autoturism.
 
susa foto: 4tunning.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii