Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control în trafic Atenţie, şoferi! Noua „Poliţie Rutieră” capătă forţe noi

ro

06 Jul, 2013 00:00 8805 Marime text
Pe site-ul Ministerului Transporturilor se află, pentru dezbatere publică, proiectul de lege necesar modificării Ordonanţei Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

În cazul în care proiectul mai sus precizat va intra în vigoare, controlul în trafic al şoferilor nu se va efectua de către Autoritatea Rutieră Română, ci de personalul cu atribuţii de control din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) şi/sau de către poliţiştii rutieri. Asta în timp ce controalele la sediile întreprinderilor şi operatorilor de transport rutier ar putea fi efectuate tot de către personalul cu atribuţii de control din cadrul ISCTR şi/sau de către personalul cu atribuţii de control din cadrul Inspecţiei Muncii - Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în limita de competenţă a acestora.
De asemenea, potrivit proiectului de lege mai sus precizat, coordonatorul naţional al activităţilor de control este Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Eventualele contravenţii se vor constată şi se vor sancţiona de către ISCTR, de către personalul cu atribuţii de inspecţie şi control din cadrul Inspecţiei Muncii şi de către poliţiştii rutieri, potrivit competenţelor ce le revin. Amintim că, din data de 4 decembrie 2011, Autoritatea Rutieră Română, Registrul Auto Român şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu mai exercită atribuţiile de inspecţie şi control în trafic privind respectarea reglementărilor interne şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere. Sarcinile celor trei instituţii au fost preluate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, cunoscut ca noua „Poliţie Rutieră”. Conform ministerului Transporturilor, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ISCTR are acces la bazele de date ale Autorităţii Rutiere Române, Registrului Auto Român şi ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii