Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contabila şefă a IPJ cercetată pentru delapidare nu are nici un stres

ro

22 Feb, 2011 00:00 1643 Marime text
Şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au confirmat existenţa dosarului instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dosar în care contabila şefă a inspectoratului este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. După cum am mai arătat, contabila şefă ar fi sărăcit bugetul instituţiei cu 8.000 de lei.

Cazul delicat al comisarului şef Georgeta Grădinaru, şefa contabilităţii din IPJ, despre care s-a spus că ar face obiectul unui dosar aflat în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost confirmat de conducerea Poliţiei Judeţului Constanţa. Şefii inspectoratului spun că procurorii desfăşoară în continuare cercetări specifice, comisarul şef Georgeta Grădinaru fiind acuzat că a delapidat IPJ. Dacă iniţial surse neoficiale arătau că şefa contabilităţii şi-ar fi însuşit 6.000 de lei din vistieria inspectoratului, aceleaşi voci au spus că prejudiciul ar fi crescut la 8.000 de lei, diferenţa de 2.000 de lei constând în două "prime" pe care comisarul-şef Grădinaru le-au fi acordat altor doi colegi. Şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa ne-au mai declarat că Georgeta Grădinaru îşi desfăşoară activitatea specifică funcţiei, cel puţin până la finalizarea cercetărilor. Deşi am încercat, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere de la contabila şefă a Poliţiei Judeţului Constanţa. De remarcat că Grădinaru a condus şi Compartimentul Financiar al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Nu este de trecut cu vederea nici presupusa descindere la sediul IPJ Constanţa, de pe data de 11 februarie 2011, a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) şi Direcţia Generală Anticorupţie, "vizită" în urma căreia oamenii legii ar fi sigilat casieria inspectoratului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 22 Feb, 2011 16:33 Eu cred ca nu e strain de cauza nici casierul (de profesie sofer) avansatla financiar. verificati si declaratia lui de avere la ce venit are citi bani a luat din banca . Amandoi cu datorii au bagat mana nu a facut unul fara altu.
  • TAROM 22 Feb, 2011 08:34 Pe timpul cercetarii trebuia pusa " la dispozitie "....dar cum la noi totul este posibil...poate fi cercetata si pe functie...dar cum mai da avizul pentru control financiar preventiv ?....raspuns : ca in Romania !!!