Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consul al României în Republica Moldova, accidentat de un poliţist

ro

04 Nov, 2016 12:38 2095 Marime text
Un consul al României la Bălţi a fost accidentat grav în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni, de către un ofiţer de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti, care a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut, potrivit News.ro.
 

Accidentul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, miercuri seară, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini Volkswagen Passat, a lovit  un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni.
 
Bărbatul accidentat - consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi - a fost suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă.
 
După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei şi, mai mult, şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.
 
Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.
 
Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă, vineri, învinuirea de "încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)".
 
De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii